Συνελήφθησαν Ουκρανοί νεοναζί

Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις εντόπισαν και κατέλαβαν ένα πλοίο γεμάτο νεοναζί στην Αζοφική θάλασσα, κατόπιν καταδίωξης και καταιγισμό πυρών, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Απελπισμένοι νεοναζί του τάγματος “Αζόφ”, που πολιορκούνται στο λιμάνι της Μαριούπολης από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, ψάχνουν τρόπο διαφυγής. Ήδη, δύο προσπάθειες με χαμηλή πτήση ελικοπτέρων απέτυχαν καθώς κατερρίφθησαν από ρωσικά αντιαεροπορικά πυρά.

Αυτήν τη φορά σειρά είχε η απόπειρα διαφυγής δια μέσω θαλάσσης. Επιβιβάστηκαν σε πλοίο ξηρού φορτίου και ακολούθησαν μια νηοπομπή εμπορικών πλοίων για να διαφύγουν της προσοχής του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Όταν χρειάστηκε να απομακρυνθούν από αυτήν για να αποφύγουν έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, εντοπίστηκαν και καταδιώχτηκαν.

Επειδή δεν απαντούσαν στις κλήσεις ασυρμάτου που τους έκαναν οι Ρώσοι, τα πολεμικά πλοία που τους καταδίωξαν άνοιξαν πυρ. Τότε οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να παραδοθούν. Όπως το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσημα, από το επεισόδιο δεν υπήρξαν νεκροί ή βαριά τραυματίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά ΄πως μαζί με τους νεοναζί συνελήφθησαν και μη Ουκρανοί μισθοφόροι.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε από ποιες χώρες είναι και εάν θα του χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι για να αποδείξουν ότι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν στείλει στρατιωτικούς στην Ουκρανία σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζουν επίσημα.

Μια σκέψη στο “Μαριούπολη: Οι Ρώσοι κατέλαβαν πλοίο γεμάτο νεοναζί “δραπέτες””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *