Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Μαρίνος: «Παραλίες προσβάσιμες για όλους!»

Share

«Παραλίες προσβάσιμες για όλους!» Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στον δήμο Πηνειού τα τελευταία χρόνια και ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος το εφαρμόζει «κατά γράμμα».

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου, το οποίο δημοσίευσε ο δήμος Πηνειού:

Μαρίνος: «Παραλίες προσβάσιμες για όλους! »

ΘΙΝΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ – ΓΛΥΦΑ: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ SEATRAC

Με την τοποθέτηση του συστήματος Seatrac στις βραβευμένες με Γαλάζιες σημαίες παραλίες Γλύφας και Θινών Βαρθολομιού, ολοκληρώθηκε πριν από μέρες ο κύκλος της εγκατάστασης των μηχανημάτων που είχε προμηθευτεί ο Δήμος Πηνειού, προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις δύο πολυσύχναστες παραλίες.

«Με ένα οργανωμένο σχέδιο κοινωνικής προστασίας, μέσω έργων και δράσεων με κοινωνικό πρόσημο, με έμφαση στα δικαιώματα των ΑμΕΑ, ο Δήμος Πηνειού αποδεικνύει ότι σέβεται τους συνανθρώπους μας, που συμβιώνουν με την αναπηρία», δήλωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και συνέχισε:

«Μέριμνά μας η διαρκής βελτίωση υποδομών, υπηρεσιών με ταυτόχρονη διευκόλυνση της πρόσβασης στις βραβευμένες με Γαλάζιες σημαίες παραλίες μας, ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Οι παραλίες μας είναι για όλους!».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και υπεύθυνη σε θέματα Τουρισμού κ. Χριστίνα Βρυώνη δήλωσε:

Χριστίνα Βρυώνη
Χριστίνα Βρυώνη

«Εδώ και μέρες συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα απολαμβάνουν τα μπάνια τους στις παραλίες μας. Τα seatrac αποτελούν ακόμα ένα κίνητρο για τα άτομα με αναπηρία να επισκεφτούν τις βραβευμένες παραλίες μας, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν.

Γιατί όπως λέει και ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, οι παραλίες είναι για όλους!»

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιώργος Κολοκατίνης δήλωσε:

«Το seatrac είναι ο μοναδικός τρόπος πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να μπουν στη θάλασσα αυτόνομα..

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος έδωσε εντολή ώστε από νωρίς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να εγκατασταθούν αυτοί οι διάδρομοι στις παραλίες της Γλύφας και των Θινών και η Τεχνική υπηρεσία φρόντισε έγκαιρα για την τοποθέτησή τους ώστε όλοι οι συνάνθρωποί μας να απολαμβάνουν τη θάλασσα».

Καθαρές και προσβάσιμες παραλίες

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Μαφρέδας δήλωσε:

Νίκος Μαφρέδας
Νίκος Μαφρέδας

«Ο Δήμος Πηνειού διαθέτει μαγευτικές παραλίες και εντολή του Δημάρχου μας του Ανδρέα Μαρίνου είναι να διατηρούνται καθαρές.

Από τέλη Μαΐου ως αρμόδιος αντιδήμαρχος ξεκίνησα με τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας εκστρατεία ώστε οι παραλίες μας να είναι προσβάσιμες και καθαρές.

Το έχουμε πετύχει, όμως ο αγώνας είναι καθημερινός. Παρακαλώ όλους τους επισκέπτες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σεβόμενοι το περιβάλλον».

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις