Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Μαρίνος: Άριστης ποιότητας πόσιμο νερό για Γαστούνη-Λευκοχώρι

Share

Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος διαβεβαιώνει για την άριστη ποιότητα του νερού. Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου, το οποίο αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια.

Δελτίο Τύπου

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

Άριστης ποιότητας πόσιμο νερό για Γαστούνη-Λευκοχώρι

Άριστης ποιότητας και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση είναι το νερό του διυλιστηρίου Γαστούνης. Αυτό έδειξαν οι πρώτοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν, δικαιώνοντας πανηγυρικά το οραματικό έργο του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου και δίνοντας λύση σε ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της Γαστούνης.

Η δοκιμαστική λειτουργία ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες. Τα αποτελέσματα του ελέγχου «αποστομώνουν τις φωνές του μεσαίωνα» όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Δήμαρχος και δείχνουν το δρόμο της οριστικής λύσης στην ποιοτική και ποσοτική υδροδότηση της Γαστούνης και του Λευκοχωρίου.

Το αποτέλεσμα ανάλυσης

Συγκεκριμένα στην έκθεση της χημικής ανάλυσης σημειώνονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Το νερό μετά τη διύλισή του κρίνεται κατάλληλο για πόσιμο από χημικής απόψεως για τις παραμέτρους που εξετάσθηκαν.

Παρότι έχουν χρησιμοποιηθεί νερά γεωτρήσεων τα οποία είναι αρκετά επιβαρυμένα, μετά την διύλιση το νερό κατέστη άριστο για ανθρώπινη κατανάλωση»
Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, αναφέρει:

«Το υποσχεθήκαμε, το κάναμε πράξη! Το αποτέλεσμα της ανάλυσης, φανερώνει την αξία του εγχειρήματός μας! Σε λίγο πόσιμο νερό σε Γαστούνη και
Λευκοχώρι! Με έργα απαντάμε στη νοοτροπία του μεσαίωνα! Δύναμή μας η αγάπη σας!»

-Αυτό είναι το αποτέλεσμα χημικής ανάλυσης
Αυτό είναι το αποτέλεσμα χημικής ανάλυσης

Το διυλιστήριο, έργο προϋπολογισμού 309.000 ευρώ που αποτελείται από δύο οικίσκους είναι μια υπερσύχρονη μονάδα επεξεργασίας νερού, της διεθνούς κύρους εταιρείας «SYCHEM Α.Ε» και έχει τοποθετηθεί από τον περασμένο Ιούνιο στο ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου δίπλα στον υδατόπυργο Γαστούνης.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Κουτσομήτρο, μηχανικό πωλήσεων επεξεργασίας νερού  της «SYCHEM Α.Ε», «οι δύο οικίσκοι συγκροτούν μια μονάδα, εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με ειδικό πληρωτικό υλικό φίλτρανσης από πράσινο ανακυκλωμένο γυαλί και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα που περιέχει PLC και έχει τη δυνατότητα να παρακολουθείται και να χειρίζεται απομακρυσμένα και να δίνει όλα τα σήματα λειτουργίας και συναγερμών.

Η παραγωγή των 3.600 κ.μ πόσιμου νερού θα είναι η ελάχιστη ημερήσια παραγόμενη ποσότητα. Η όλη διαδικασία είναι θέμα ολίγων ημερών. Εγγυόμαστε ποιοτικό πόσιμο νερό».

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις