Σα. Σεπ 24th, 2022
50 Χριστιανοί δολοφονήθηκαν στην εκκλησία στη Νιγηρία

Ρέει το αίμα αθώων Χριστιανών τόσο στην Ασία όσο και στην Αφρική. Εκατοντάδες νεκροί κάθε τόσο. Το μοναδικό τους αμάρτημα ότι είναι Χριστιανοί…. Πότε θα γίνει μια σοβαρή συζήτηση στη Δύση, ώστε να ληφθούν μέτρα και να σταματήσει αυτή η μεθοδική εξόντωση των Χριστιανών;

Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα σε μια καθολική εκκλησία στην πολιτεία Όντο της Νιγηρίας κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λειτουργίας.

Αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ένας γιατρός σε νοσοκομείο στο Όουο, μια πόλη στην πολιτεία στην νοτιοδυτική Νιγηρία, ανέφερε στο Reuters ότι «πολλοί πιστοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο νεκροί».

Η αστυνομία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Αναφορές ακόμα και για χρήση εκρηκτικών στην επίθεση σε εκκλησία της Νιγηρίας Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένοπλοι πυροβόλησαν κατά των πιστών και πυροδότησαν εκρηκτικά στην εκκλησία.

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής είναι τόπος επιθέσεων και απαγωγών για λύτρα από ένοπλες συμμορίες, κυρίως στα βορειοδυτικά της χώρας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.