Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Μάχη των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά στον Καλυβίτη Διακοπτού – ΦΩΤΟ

Share

Μάχη των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά στον Καλυβίτη Διακοπτού.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αιγίου που έχει ενεργοποιήσει ισχυρές δυνάμεις, συνεπικουρούμενη και από την Πολιτική Προστασία του Δήμου προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο φωτιά στον Καλυβίτη της Δ.Ε. Διακοπτού.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και εκτάσεις με χόρτα. Επί τόπου βρίσκονται 7 οχήματα της Π.Υ. και δύο πυροσβεστικά με μεγάλη υδροφόρα του δήμου.

Συντονίζουν ο διοικητής της Π.Υ. κ. Πετρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Δ. Φιλιππάτος.

Μάχη των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά στον Καλυβίτη Διακοπτού
Μάχη των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά στον Καλυβίτη Διακοπτού

Πηγή είδησης και φωτογραφιών: aigiovoice.gr

Νεότερη εξέλιξη για τη φωτιά στο Διακοπτό

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Καλυβίτη-Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Υπό έλεγχο έχουν θέσει εδώ και λίγη ώρα οι πυροσβέστες που επιχειρούν στο σημείο την φωτιά που ξέσπασε στον Καλυβίτη της Δ.Ε. Διακοπτού σε χαμηλή βλάστηση.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 17 πυροσβεστικά οχήματα με 50 άνδρες με επικεφαλής τον Διοικητή περιφέρειας κ. Σολδάτο, τον Διοικητή νομού Αχαΐας κ. Μαρτζακλή και τον Διοικητή Π.Υ Αιγίου κ. Πετρόπουλο.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Φιλιππάτος με ένα βυτίο 10 τόνων, με 2 πυροσβεστικά 4×4 και 2 μηχανήματα έργου του Δήμου.

Επίσης με πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαβρύτων ο επικεφαλής Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ζησιμόπουλος και ο κ. Αλέξης Λεχουρίτης προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας δήμου Καλαβρύτων.

Επίσης επιχειρούν στο σημείο οι εθελοντικές ομάδες ΕΠΟΜΕΑ με τρία οχήματα, ο ΑΧΑΙΟΣ με 3 οχήματα κ οι εθελοντές Διακοπτού, Ζαχλωριτίκων και Βρόσθενας με 6 οχήματα που συνέβαλαν σημαντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς μέχρι να φτάσουν οι ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος Σπήλιος Ρουφογάλης και το τοπικό συμβούλιο της τοπικής κοινότητας του Διακοπτού Δήμου Αιγιαλείας.

Μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. και της Πολιτικής Προστασίας.

Τώρα: Φωτιά στην Κερνίτσα πάνω από το Διακοπτό

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις