Δολοφονήθηκε από Ουκρανούς ναζί

Την εξαφάνιση του Αμερικανού δημοσιογράφου Gonzalo Lira στην περιοχή του Χάρκοβο, κατήγγειλε δημοσίως η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κ. Μαρία  Ζαχάροβα προκαλώντας πλήθος ερωτημάτων.  Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Χιλιανής καταγωγής, έφερνε στο φως της δημοσιότητας τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί που διέπραξαν σε βάρος των ρωσόφωνων πολιτών της Ουκρανίας.

Τέτοιες ειδήσεις δύσκολα δημοσιεύονται από δυτικούς δημοσιογράφους και η εξαφάνισή του Gonzalo Lira αυτήν τη χρονική στιγμή, δίνει μια άριστη ευκαιρία στη ρωσική πλευρά να προβληματίσει την διεθνή κοινή γνώμη, για το τι συμβαίνει πραγματικά στην Ουκρανία και πόσο δημοκρατικό είναι το πολίτευμά της, από τη στιγμή που ανέχεται (τουλάχιστον) την δράση των νεοναζί.

Συγκεκριμένα η κ. Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε επισήμως:

«Ο Gonzalo Lira, ένας βιντεομπλόγκερ, συγγραφέας και διάσημος σκηνοθέτης και πολίτης της Χιλής και των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έχει έρθει σε επαφή από τις 15 Απριλίου μετά την εξαφάνισή του στο Χάρκοβο.

Δρούσε εκεί, σχολιάζοντας ενεργά τα γεγονότα στην Ουκρανία, πρώτα στο Κίεβο και αργότερα στο Χάρκοβο. Ανέφερε με ειλικρίνεια και επαγγελματισμό τα αίτια της κρίσης και τις συνεχιζόμενες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των θηριωδιών των Ναζί.

Οι αναφορές-βίντεο του έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους στην Δύση να δουν την αλήθεια. Οι ακροδεξιοί ριζοσπάστες μισούσαν αυτό που έκανε και άρχισε να δέχεται απειλές.

Οι φιλελεύθεροι queers και οι «τίμιοι» δυτικοί δημοσιογράφοι, που συχνά είναι ένα και το αυτό, ταυτίζονταν με τις απειλές των νεοναζί.

Και τώρα συζητούν εύθυμα την εξαφάνιση του Gonzalo και απειλούν ανοιχτά τους συναδέλφους τους που τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά για τα γεγονότα στην Ουκρανία χωρίς να μασάνε τα λόγια τους.

«Πάτρικ [Λάνκαστερ], εσύ είσαι ο επόμενος», έγραψε στο Twitter ένας διεμφυλικός δημοσιογράφος από το Λας Βέγκας, ο οποίος κάνει ρεπορτάζ από το Χάρκοβο και συχνά βγάζει φωτογραφίες με τους τραμπούκους από τις λεγόμενες δυνάμεις εδαφικής άμυνας.

Κάνουν ό,τι μπορούν για να ακυρώσουν και να διαγράψουν όσους διαφωνούν μαζί τους.

Ο Sergey Korotkikh, γνωστός και ως Botsman, αρχηγός του τάγματος νεοναζί Azov, άφησε να εννοηθεί ότι οι νεοναζί συμπολεμιστές του θα μπορούσαν να εμπλέκονται στην εξαφάνιση του Gonzalo:

«Είναι ειρωνικό ότι ο Gonzalo Lira, ένας Χιλιανός, συνελήφθη από τον άνδρα του οποίου το ψευδώνυμο είναι «Χιλιανός». Τέλος πάντων, ελπίζω να δούμε σύντομα ένα βίντεο αποκεφαλισμού στο Telegram.” Πως σας φαίνεται αυτό; Παρεμπιπτόντως, ο «Χιλιανός» είναι από εκείνους που δολοφόνησαν και βασάνισαν Ρώσους στρατιωτικούς.

Το tweet έχει διαγραφεί, επειδή ο Lira είναι πολίτης των ΗΠΑ, αλλά τίποτα δεν μπορεί να διαγραφεί από το διαδίκτυο χωρίς ίχνος.

Αυτή είναι μια νέα απόδειξη ότι η κανιβαλιστική (δήθεν) φιλελεύθερη λογική είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με την ναζιστική ιδεολογία που μερικές φορές είναι αδύνατο να ξεχωρίσουμε ποια είναι ποια. Αυτό είναι ενδεικτικό.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι to πανδαιμόνιο των μέσων ενημέρωσης που εγείρουν οι Ναζί της Αζοφικής και οι δυτικοί προπαγανδιστές δεν είναι τίποτα άλλο από θεατρικότητα και ότι ο Γκονζάλο και η οικογένειά του είναι όλοι καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *