Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Μ.Λεπέν: «Ξεκινά η μεγάλη μάχη για τις βουλευτικές εκλογές κατά του Ε.Μακρόν»

Share

Ξεκινά η μεγάλη μάχη για τις βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία.

Νικητής των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο Εμάνουελ Μακρόν και η Μαρί Λεπέν εκφώνησε την καθιερωμένη ομιλία του υποψηφίου που έχασε τις εκλογές.

Η Λεπέν όμως, δεν μίλησε σαν ηττημένη. Αντίθετα, ήταν μια “φλογερή” ομιλία για νέους αγώνες.

«Από σήμερα ξεκινά η μεγάλη μάχη για τις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας. Θα είμαι αρχηγός σε αυτή τη μάχη κατά του Εμανουέλ Μακρόν.

Η “Εθνική Συσπείρωση” θα κάνει τα πάντα για να τιμωρήσει όλους εκείνους που συσπειρώνονται γύρω από τον Μακρόν και θα είμαστε παντού, στη Μητρόπολη, τις υπεράκτιες περιοχές και θα χρειαστούμε από τις 12 Ιουνίου όλες τις δυνάμεις σας», τόνισε η Μαρί Λεπέν.

«Μετά από δύο εβδομάδες μεγάλου αγώνα, οι ιδέες που εκπροσωπούμε έφτασαν μέχρι εδώ και τελικά πήραμε 42% ένα αποτέλεσμα που για εμάς αποτελεί μεγάλη επιτυχία.

Εκατομμύρια συμπατριώτες μας ψήφισαν. Και είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που με ψήφισαν στον πρώτο γύρο αλλά και για όσους συσπειρώθηκαν μαζί μας στον β’ γύρο», ανέφερε η Γαλλίδα συντηρητική πολιτικός.

Ευχαριστώντας όλους όσοι τη στήριξαν, η Λεπέν επισήμανε:

«Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Δεν μετανιώνω για τίποτα.

Τελικά ήμασταν χίλιες φορές κερδισμένοι, χίλιες φορές κερδίσαμε σε σχέση με εκείνους που περίμεναν την αποτυχία μας».

Η Μαρίν Λεπέν εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, που «αποτελεί μαρτυρία μιας μεγάλης επιτυχίας, μιας φωνής των Γάλων για μια μεγάλη αλλαγή που θα πρέπει να περιμένουν».

Μάλιστα σχολίασε ότι «σήμερα δόθηκε μεγάλη εξουσία στον Μακρόν. Όμως ως αντιπολίτευση έχουμε μια δύναμη πολύ ισχυρή».

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις