Ιταλοί στην Κύπρο οι Τούρκοι άφαντοι

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα από την ιταλική ΕΝΙ και την γαλλική ΤΟΤΑL πως ανακάλυψαν ένα γιγαντιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Σήμερα μάθαμε ότι οι Ιταλοί είχαν στείλει μια φρεγάτα «οπλισμένη μέχρι τα δόντια» ακριβώς δίπλα από το γεωτρύπανο Tungsten Explorer της ENI, για να το προστατεύει, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες.

Οι Τούρκοι που τα προηγούμενα χρόνια έστελναν πολεμικά πλοία σε τέτοιες περιπτώσεις και εμπόδιζαν τις έρευνες, αυτήν τη φορά εκτός από κάτι δηλώσεις δεν έκαναν τίποτα!

Να θυμίσουμε το 2018 οι Ιταλοί είχαν προσπαθήσει και πάλι να κάνουν έρευνες στην ίδια περιοχή. Τότε οι Τούρκοι είχαν στείλει τρία πολεμικά πλοία και ζήτησαν να σταματήσουν οι έρευνες.

Τότε οι Ιταλοί είχαν αποχωρίσει βάζοντας «την ουρά στα σκέλια» παρά το γεγονός ότι είχαν στείλει και πάλι φρεγάτα για να προστατεύει το ερευνητικό τους σκάφος…

Σήμερα, οι συσχετισμοί των δυνάμεων έχουν αλλάξει και οι …«παλικαράδες» Τούρκοι είναι άφαντοι. Το κλειδί στα ελληνοτουρκικά, όπως όλα δείχνουν, είναι στις διεθνείς και ισχυρές – ρεαλιστικές συμμαχίες που μπορεί να χτίσει η Ελλάδα με κάθε κράτος ξεχωριστά εκμεταλλευόμενη κάθε φορά τις συνθήκες που επικρατούν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *