κτηνωδία στη Ζαχάρω,

Μια κτηνωδία στη Ζαχάρω, που συνέβαινε τον τελευταίο καιρό, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την προσπάθεια δύο τουριστριών από την Αυστρία, να σώσουν μια αθώα ψυχή από το βασανιστήριο της πείνας.

Το τετράποδο εντόπισαν οι κοπέλες ένα βήμα πριν ξεψυχήσει καθώς ήταν δεμένο με αλυσίδα και σκελετωμένο που σημαίνει ότι κάποιος το είχε παρατήσει χωρίς να του δίνει τροφή για να επιβιώσει.

Δείτε το βίντεο από την κτηνωδία στη Ζαχάρω

Στην εύρεση της σκυλίτσας αναφέρθηκε σε εκτενή ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κρεστενών.

Όπως τονίζουν είναι απορίας άξιο γιατί κανείς δεν ενημέρωσε νωρίτερα για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το σκυλί αφού βρίσκεται σε πολυσύχναστο σημείο.

Οι ίδιοι, μάλιστα, σημειώνουν πως δεν είναι σίγουροι αν το τετράποδο θα καταφέρει να επιβιώσει καθώς βρέθηκε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το κώμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου:

«Κάθε μέρα έχουμε και μια “έκπληξη”. Κάθε μα κάθε μέρα θα υπάρχει ένα περιστατικό που θα μας αφήσει άφωνους κυριολεκτικά.

Πριν λίγες ώρες δεχτήκαμε τηλεφώνημα από δύο κυρίες από την Αυστρία που ήρθαν στην Ζαχάρω του Νομού Ηλείας για διακοπές.

Ακριβώς απέναντι από την παραλία της περιοχής ένα θηλυκό σκυλί ράτσας Boxer δεμένο με χοντρή αλυσίδα. Για την ακρίβεια ένα δείγμα σκυλιού καθώς το ζώο είναι κυριολεκτικά κόκκαλα και δέρμα. Όταν το σηκώσαμε για να το πάρουμε η αλυσίδα του ήταν πιο βαριά από το ίδιο το σκυλί. Καλέσαμε άμεσα την αστυνομία και αυτή τη στιγμή είμαστε στο τμήμα.

Το σκυλί είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να σταθεί όρθιο και δεν είμαστε σίγουροι αν θα τα καταφέρει καθώς είναι ένα βήμα πριν το κώμα. Είμαστε στον δρόμο για τον κτηνίατρο και θα σας ενημερώσουμε.

Αυτό που αναρωτιόμαστε… τόσος κόσμος, τόσοι άνθρωποι περνάνε καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο…Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένας δεν ρώτησε, κανένας δεν απόρησε. Μόνο δύο κυρίες που ήρθαν από την Αυστρία για να “απολαύσουν” τις ομορφιές του τόπου μας!

Αυτός είναι ο τόπος μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας, αυτοί είμαστε!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *