Δε. Σεπ 26th, 2022
Τουρισμός για όλους ξεκινούν οι αιτήσεις

Σήμερα Σάββατο 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα που μπορεί κάποιος να καταθέσει την αίτησή του στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Προλάβετε

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να σπεύσουν επειδή η πλατφόρμα θα δέχεται μόνο για 5 ημέρες αιτήσεις. Το link για να συνδεθείτε και να υποάλετε την αίτηση είναι το  https://www.tourism4all.gov.gr/

 

Πώς λειτουργεί

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων θα γίνει η ηλεκτρονική κλήρωση. Από αυτήν θα προκύψουν οι τυχεροί 200.000 δικαιούχοι. Όσοι ήταν δηλαδή, σωρευτικά οι δικαιούχοι τα προηγούμενα δύο χρόνια. Και αυτό επειδή το κονδύλι φέτος ενισχύθηκε μα άλλα 10 εκατ. ευρώ.

Πρακτικά, αφού επιλεχθείτε θα «κατεβάσετε» μια ψηφιακή εφαρμογή που μέσα της θα έχει τα 150 ευρώ που δικαιούστε. Κάτι σαν πιστωτική κάρτα δηλαδή. Μόνο που είναι μέσα στο κινητό σας.

 

Μέχρι πότε ισχύει

Για εκείνους που δεν βιάζονται να το χρησιμοποιήσουν άμεσα, έχουν την ευχέρεια να το κάνουν και μέσα στον χειμώνα. Η φιλοσοφία του προγράμματος είναι να παρατείνει όσο το δυνατόν περισσότερο την τουριστική περίοδο.

Έτσι, το επίδομα των 150 ευρώ θα είστε σε θέση να το εκμεταλλευτείτε, εάν το επιθυμείτε και του χρόνου το Πάσχα! Και αυτό, επειδή παραμένει σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023. 

 

Τι να θυμάστε

1, εξαργύρωση σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α) και σε κάθε προορισμό της χώρας

2. εξαργύρωση με χρήση ψηφιακής κάρτας, άμεσα για δικαιούχο και πάροχο – τέλος η αναμονή για πληρωμές των παρόχων

3. αυξημένη επιδότηση ύψους 150€ ανά δικαιούχο (από 120 πέρσι)

4. ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για τα ΑΜΕΑ

5. δυνατότητα εξαργύρωσης από τον Ιούλιο του ‘22 μέχρι τον Ιούνιο του ‘23, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

 

Ποιοι αποκλείονται από το πρόγραμμα

Αποκλείονται όσοι δεν πληρούν τα ακόλουθα εισοδήματα, όπως προκύπτουν από τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων:

Έως 16.000 ευρώ ατομικό εισόδημα

Έως 28.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα

Έως 29.500 ευρώ εισόδημα οικογένεια με 1παιδί

Έως 31.000 ευρώ εισόδημα οικογένεια με 2 παιδιά

Έως 33.000 ευρώ εισόδημα οικογένεια με 3 παιδιά

Εως 38.000 εισόδημα ευρώ για τους πολύτεκνους

 

Μονογονεϊκές οικογένειες

Εως 17.500 ευρώ με 1παιδί

Εως 19.000 ευρώ με 2 παιδιά

Εως 21.000 ευρώ με 3 παιδιά

Εως 26.000 ευρώ για τις πολύτεκνες

 

Επίσης, δεν θεωρούνται δικαιούχοι του α’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022»:

α) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 και 2022-2023 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης ή σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων της παρούσας ή ότι ο λαβών την ενίσχυση δεν είναι δικαιούχος, επιβάλλεται πέραν των προβλεπόμενων από άλλες διατάξεις κυρώσεων η άμεση επιστροφή προς το ελληνικό Δημόσιο του συνόλου της χορηγηθείσας ενίσχυσης, ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

 

 

Συντάξεις Αυγούστου 2022: Δείτε τις ημερομηνίες πληρωμής

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.