33 ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Ξεκινά το 33 ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας με δύο εξαιρετικές παραστάσεις, την Πέμπτη και την Παρασκευή 20 & 21 Ιουλίου.

Η ψυχή στην προετοιμασία του Φεστιβάλ και φέτος είναι ο κ. Βασίλης Καψής.  Είμαστε σίγουροι πως θα έχει την ίδια επιτυχία με τις προηγούμενες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τις οποίες είχε προετοιμάσει και στο παρελθόν.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου από τον δήμο Ήλιδας.

Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Με δύο παραστάσεις 20 και 21 Ιουλίου 2023 ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 33 ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Μετατίθεται για 8 Σεπτεμβρίου 2023 η έκθεση συγγραφέων από το Δήμο Ήλιδας

Με δύο εξαιρετικές παραστάσεις ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 33 ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 με τα «Μαλλιά Κουβάρια» του Νικολάου Λάσκαρη από το ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ 21.30 στο Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας και την επόμενη μέρα Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 και ώρα 21.00 με την παιδική παράσταση «Αίσωπος ο Μεγάλος Παραμυθάς» της Κέλλυς Σταμουλάκη. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, μετατίθεται για 8 Σεπτεμβρίου 2023 η έκθεση συγγραφέων από το Δήμο Ήλιδας.

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

«Μαλλιά Κουβάρια» του Νικολάου Λάσκαρη

ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Θέατρο Αρχαίας Ήλιδας- 21.30

Εισιτήρια 15 ευρώ ΚΑΝΟΝΙΚΟ & 10 ΜΕΙΩΜΕΝΟ (Φοιτητικό, μαθητικό, πολυτέκνων, ανέργων)

Προπώληση tickets services

Το Δη.Πε.Θε. Ρούμελης το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική κωμωδία του περασμένου αιώνα, που αποπνέει όλη την ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας.

Το “Μαλλιά Κουβάρια” έργο του Νικολάου Λάσκαρη πρωτοανέβηκε στις αθηναϊκές σκηνές το 1899. Μια φάρσα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα καλύτερα Γαλλικά μπουλβάρ της εποχής.

Σε ένα θεατρικό τοπίο περιρρέουσας αποδόμησης, αποφασίσαμε να ξαναθυμηθούμε τους κλασικούς θεατρικούς κώδικες της φάρσας, σχεδιάζοντας μια παράσταση που δεν θα έχει καμία απολύτως αναφορά ή σύνδεση σε ο,τιδήποτε παραπέμπει στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Θα προσπαθήσουμε να ζωντανέψουμε την παλιά “αστική” θεατρική γλώσσα και την “υποκριτική του σαλονιού”, σε μια παράσταση vintage, “καθώς πρέπει”, αλλοτινή, σαν δροσερό παγωτό.

Καταιγιστικοί διάλογοι, απανωτές παρεξηγήσεις, συζυγικές ζηλοτυπίες, σε ένα έργο που αναμετριέται με αντίστοιχα Γαλλικά της εποχής, και τα καταφέρνει περίφημα.

Τοποθετημένη στην εποχή του μεσοπολέμου και της Belle Epoque, η παράσταση μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή της Αθήνας, όπου οι άνθρωποι εκδήλωναν τη δίψα τους για «γλυκιά ζωή» ανάμεσα σε δύο πολέμους.

Η ΤΡΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ:

Τι συμβαίνει όταν ένας ευυπόληπτος παντρεμένος, πρέπει να φύγει για μυστική επιχείρηση, κάτω από τα μάτια μιας ζηλόφθονης συζύγου; Τι ρόλο παίζει η μυστική μάντις που διαβάζει τις τρίχες και ανακαλύπτει τις ερωτικές επιθυμίες; Πώς μπλέκουν μαζί τρεις καλοί φίλοι και οι σύζυγοί τους; Και πως ξεδιαλύνεται ένα κουβάρι παρεξηγήσεων μέσα από μια σειρά ξεκαρδιστικών επεισοδίων;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Η κλασική αυτή κωμωδία ανεβαίνει σε μια μεταφορά της στην εποχή της Belle Epoque της δεκαετίας του 1930, από ένα εκλεκτό επιτελείο καλλιτεχνών:

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Νικόλαος Λάσκαρης

Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Ορφανός

Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης

Σκηνικά: Ελίνα Δράκου

Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη

Σχεδιασμός φωτισμών: Στέβη Κουτσοθανάση

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης:

Κώστας Κουντουπής: Νίκος Ορφανός

Γιακουμής, υπηρέτης του: Χρήστος Σταθούσης

Αγησίλαος Τρακαράς, συνεργάτης του Κουντουπή: Φοίβος Μαρκιανός

Ευφροσύνη Κουντουπή, συζυγός του: Σοφία Μανωλάκου

Ευγενία Χαρλούπη, πεθερά του: Τζίνη Παπαδοπούλου

Κώστας Φουρούσης, φίλος του: Γιάννης Δενδρινός

Μενέλαος Λουλάς, φίλος του: Δημήτρης Καλαντζής

Μάσιγκα Λουλά, σύζυγος Μενελάου: Λυδία Τζανουδάκη

Παρασκευή 21 Ιουλίου

«Αίσωπος ο Μεγάλος Παραμυθάς» της Κέλλυς Σταμουλάκη

Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ  ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Θέατρο Αρχαίας Ήλιδας- 21.00

ΠPOΠΩΛHΣH 9 Ευρώ

TAMEIO ΘΕΑΤΡΟΥ10 ευρώ

ΠPOΠΩΛHΣH και στο viva.gr

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, με μεγάλο ενθουσιασμό, ανακοινώνει την επόμενη  θεατρική της παραγωγή για παιδιά με τίτλο: «Αίσωπος: Ο Μεγάλος Παραμυθάς». Μια κωμική και πρωτότυπη παράσταση, που έγραψε και σκηνοθέτησε με μεράκι και αφοσίωση η Κέλλυ Σταμουλάκη, βασισμένη στους αγαπημένους μύθους του Αισώπου, του μεγαλύτερου παιδικού παραμυθά.

Αυτή η  διαδραστική παράσταση είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους θεατές, με τις ξεκαρδιστικές εκπλήξεις και τα διαχρονικά του μαθήματα, που συνεχίζουν ανά τους αιώνες να ευχαριστούν το κοινό όλων των ηλικιών.

Ακολουθούμε τον Αίσωπο και ζωντανεύουμε με έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο μερικές από τις μεγαλύτερες ιστορίες που έχουν ειπωθεί ποτέ, όπως: «Ο ψεύτης βοσκός», «Η κότα με τα χρυσά αυγά», «Η Αλεπού και το κοράκι», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας», «Ο λύκος και τ’ αρνάκι», «Η αλεπού και τα τυριά» και άλλα.

Ο «Αίσωπος: Ο μεγάλος παραμυθάς», είναι  κάτι περισσότερο από μία απλή παράσταση, είναι μια θεατρική εμπειρία, που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, όπως: η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων και η δημιουργικότητα.Μέσα από ελκυστικές ιστορίες και κωμικά περιστατικά, σκηνικές εκπλήξεις και συναρπαστικές μουσικές, ο Αίσωπος, ο Μεγαλύτερος Παιδικός Αφηγητής παρέχει μια μοναδική και καθηλωτική εμπειρία, που θα λατρέψουν οι μικροί θεατές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κέλλυ Σταμουλάκη

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Έλενα Αθανασιάδου

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μάριος Καραβασίλης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Ελένη Καρβέλη

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Άννα Μάγκου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος Βαζαίος

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Σπύρος Παζιώτης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Sotir Serjanis

Α’ ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Νικολέτα Καζάκη

Β’ ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Εύα Λοβέρδου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Αιμιλία Βαλή

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κέλλυ Σταμουλάκη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου

ΔΙΑΝΟΜΗ

Τάκης Βαμβακίδης

Περικλής Τσαμαντάνης

Πέτρος Γρύλλος

Βίκυ Νικολάου

Νικολέτα Καζάκη

 

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ

8 – 22 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Η εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με τη συνεργασία των εκδόσεων Βιβλιοπανόραμα και υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας, νιώθοντας ως καθήκον την ανάδειξη, την αναγνώριση και τη διαφύλαξη στη μνήμη και στην ιστορία των συγγραφέων της Ήλιδας, δίνει σάρκα και οστά σε μια έκθεση του συνόλου των συγγραφέων του Δήμου μας και του έργου τους.

Το ολάνθιστο μπουκέτο της απαρτίζεται ήδη από περισσότερους από διακόσιους ανθρώπους του λόγου που έχουν εκδώσει έστω και ένα βιβλίο και γεννήθηκαν, κατάγονται, έχουν ζήσει, κατοικήσει ή δραστηριοποιηθεί στο Δήμο Ήλιδας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *