Ξεκάθαρη θέση λαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας της Πατριωτικής Ένωσης κ.Γεώργιος Μπουλούκος

Ξεκάθαρη θέση λαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας της Πατριωτικής Ένωσης κ.Γεώργιος Μπουλούκος για «νομοσχέδιο Κασιδιάρη» που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ξεκάθαρη θέση

Δελτίο Τύπου

«Ναρκοθετούν την δημοκρατία με την αντισυνταγματική τροπολογία»

Σε μια περίοδο που οι πενιχρές εξαγγελλόμενες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ή εξανεμίζονται από την ακρίβεια σε τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα και την ημέρα που αποφασίζεται η πέμπτη κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης και προαναγγέλλονται και τρεις ερχόμενες που θα οδηγήσουν τους δανειολήπτες σε απόγνωση και στην δημιουργία νέας γενιάς κόκκινων δανείων κυβέρνηση κι αντιπολίτευση ομονοούν και συναγωνίζονται «επί της διαδικασίας».

Η κυβέρνηση έφερε την αναμενόμενη από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα τροπολογία για τον περιορισμό ή την απαγόρευση προσώπων ή κομμάτων από την
εκλογική διαδικασία. Η οριακή συνταγματικότητα της εν λόγω τροπολογίας είναι αναμφίβολη. Αναδεικνύει δε μάλλον έντονα ιδιοτελή κομματική σκοπιμότητα
εκλογικού και επικοινωνιακού προσανατολισμού.

Η δημοκρατία έχει κανόνες και αρχές που δεν μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με την συγκυρία και το κομματικό συμφέρον.

Επιπλέον η μετάθεση της ευθύνης για μια ακόμη φορά (όπως για τα funds και τις υποκλοπές) στην δικαστική εξουσία σηματοδοτεί την προσπάθεια αποποίησης της ευθύνης και αποφυγής ανάληψης πρωτοβουλίας από το πολιτικό σύστημα που οδηγεί σε στρέβλωση της αρχής διάκρισης των εξουσιών και τελικά ναρκοθετεί την ίδια την δημοκρατία.

Ο Γ.Γ.

Γεώργιος Μπουλούκος
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *