Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ξεφτιλίστηκαν τα τουρκικά Bayraktar TB.2

Share

Ξεφτιλίστηκαν τα τουρκικά Bayraktar TB.2

Ποιος να το περίμενε, ότι από τα πλέον επίσημα χείλη θα …ξεφτιλιζόταν ο περίτεχνα από τους Τούρκους καλλιεργημένος θρύλος των τουρκικών Bayraktar TB.2

Ο λόγος για τον υπουργό άμυνας της Ουκρανίας. Εν αγνοία του ομολόγησε την αλήθεια. Ότι δηλαδή,τα Bayraktar είναι για τα …πανηγύρια!

Όπως είπε ο ίδιος, όλα τα κατέρριψαν οι Ρώσοι μέσα στην πρώτη εβδομάδα!

Τι συνέβη

Ρώσοι φαρσέρ ξεγέλασαν τον Ουκρανό υπουργό σε τηλεφωνική συνομιλία και όλος ο κόσμος έμαθε την αλήθεια για το τουρκικό drone, το…καμάρι της Τουρκίας.

Ο Oυκρανός πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, Σεργκέι Πασίνσκι, παραδέχθηκε ότι τα πολυδιαφημισμένα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη BayraktarΤΒ.2, που χαιρετίστηκαν τόσο από το Κίεβο όσο και από δυτικά μέσα ενημέρωσης ως «game changers» στην εξέλιξη του πολέμου, στην πράξη αποτελούν περισσότερο προπαγανδιστικό εργαλείο μάρκετινγκ παρά «υπερόπλο».

Ο λόγος είναι η απόλυτη ευαλωτότητά τους στα συστήματα αεράμυνας. Η σύγκρισή τους, μάλιστα μα τα ιρανικά Shahid-136 (άλλης κατηγορίας, βέβαια) είναι αποκαρδιωτική
ADVERTISING

Ο ουκρανός αξιωματούχος έκανε αυτή την αποκάλυψη σε συνέντευξη με τους Ρώσους φαρσέρ Βόβαν και Λέξους, πιστεύοντας ότι μιλούσε με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα Μάικλ ΜακΦόλ.

Ο Σεργκέι Πασίνσκι δήλωσε, δε, ότι η όλη υπόθεση με τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar έχει να κάνει περισσότερο «με δημόσιες σχέσεις και διαφθορά παρά με τη μαχητική χρήση», αναγνωρίζοντας ότι καταρρίφθηκαν από τους Ρώσους μέσα σε… μία εβδομάδα!

Οι δηλώσεις του Πασίνσκι προκάλεσαν την οργή των Τούρκων.

«Το μόνο που έχω να πω στον κ. Πασίνσκι είναι, τότε πολεμήστε μόνοι σας» ήταν η απάντηση του εμφανώς εκνευρισμένου Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, ιδιοκτήτη της εταιρείας κατασκευής τους.

Δείτε το βίντεο

(Σημείωση – Το ρεπορτάζ είναι από τον Οκτώβριο του 2023. Αιτία για να το δημοσιεύσουμε ξανά τώρα είναι ότι κάποια …«παπαγαλάκια» της δήθεν τουρκικής «ισχύος» τόλμησαν να επανέλθουν με το «σκιάχτρο» των τουρκικών drones. Νομίζουν ότι ξεχάστηκε ο διεθνής διασυρμός της Τουρκίας στο ουκρανικό μέτωπο και επανήλθαν να μας πουλήσουν σανό…)

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις