Ξεφούσκωσε υποψήφιος Δήμαρχος

του Δημήτρη Παπαφώτη  

Δεν περιμένετε βέβαια το papafotis.gr για να μάθετε ότι έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογικές περιόδους! Ναι, ναι! Πληθυντικός αριθμός. Από τη μια οι αυτοδιοικητικές εκλογές (Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες) που θα πραγματοποιηθούν την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου 2023 και από την άλλη οι βουλευτικές.

Για τις τελευταίες, σχεδόν όλοι προεξοφλούν ότι θα πραγματοποιηθούν το αργότερο έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, με πυρετώδεις διεργασίες (και πολλές «κρυφές» συζητήσεις) θα διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια, για να ενημερωθούν σε πρώτη φάση ανεπίσημα εκείνοι που θα πάρουν το «χρίσμα» ώστε να προλάβουν να …«τρέξουν» μέχρι τον Οκτώβριο.

Στις αυτοδιοικητικές και εκεί γίνεται ένας «χαμός» αλλά αθόρυβα. Στα σιωπηλά. Εκεί, οι φερέλπιδες υποψήφιοι Δήμαρχοι κάνουν προσπάθεια στρατολόγησης στελεχών για τη διαμόρφωση ψηφοδελτίων. Και η προσπάθεια είναι πολύ δύσκολη. Απαιτείται αρκετά μεγάλος αριθμός υποψηφίων. Ιδίως για να στελεχωθούν τα ψηφοδέλτια στις τοπικές Κοινότητες…

Κάπου εδώ χρονικά, αρχίζει να ξεκαθαρίζει και το τοπίο για τους υποψηφίους Δημάρχους. Τώρα φαίνεται ποιοι θα προχωρήσουν και ποιοι θα μείνουν με …την όρεξη!

Κάπως έτσι, «ξεφούσκωσε» και ένας υποψήφιος (στο μυαλό του τουλάχιστον). Ο συγκεκριμένος βαυκαλίζονταν από πέρυσι λόγω «στενής» σχέσης με «χρηματοδότη». Οι κακές γλώσσες (μακρυά από εμάς) λένε ότι είχαν συμφωνήσει σε όλα οι δυο τους. Τίτλοι, τιμές, αξιώματα και άλλες …«λεπτομέρειες».

Μάλιστα, ο ενθουσιώδης υποψήφιος (με πολιτική προίκα την ύπαρξη γερής χρηματοδότησης) είχε πάρει τέτοια φόρα, που «συγκροτούσε ψηφοδέλτιο» από εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους διαφορετικών παρατάξεων.

Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Αποπειράθηκε μάλιστα, να κάνει αρχηγική εμφάνιση με επίδειξη ισχύος  σε ψηφοφορίες Δημοτικού Συμβουλίου.

Τι τα θέλετε όμως; Το σχέδιο ναυάγησε και ο «σίγουρος» υποψήφιος απλά …«ξεφούσκωσε». Η αιτία; Ο χρηματοδότης άλλαξε γνώμη. Προσεγγίστηκε από αλλού (δεν θα σας πούμε προς το παρόν από που) και η συμφωνία χάλασε. Πάει και το ψηφοδέλτιο, πάνε και τα αξιώματα πάνε και οι στρατολογήσεις προθύμων «σωτήρων» του δήμου τους.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Εσείς, συνεχίστε να διαβάζετε το papafotis.gr (και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό) ώστε να μαθαίνετε το τι πραγματικά συμβαίνει στην πανέμορφη και τόσο παραμελημένη Ηλεία που ζούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *