Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Χάβαρι – Νεότερα

Share

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Χάβαρι.

Αναστάτωση επικρατεί από χθες στο Χάβαρι του δήμου Ήλιδας, όπου διαπιστώθηκε το πρώτο –για φέτος– κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας βαριάς μορφής.

Έντονη είναι η αγωνία για 42χρονη γυναίκα, κάτοικο της περιοχής, που νόσησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 42χρονη που κατάγεται από την Ινδία.

Ζει στην κοινότητα της Ήλιδας εδώ και πολλά χρόνια.

Ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και έσπευσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας.

Το ιατρικό προσωπικό προχώρησε σε εξετάσεις που δεν έδειξαν σε πρώτη φάση τι είχε.

Χθες το πρωί της δόθηκε εξιτήριο. Όμως, επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με επιδείνωση της υγείας της μιας και είχε υψηλό πυρετό και εμετούς.

Μετά από δεύτερη σειρά εξετάσεων, κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά της στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με σταθμό του ΕΚΑΒ.

Εκεί, το ιατρικό προσωπικό μετά από πλήρη κύκλο εξετάσεων καθώς και παρακέντηση από την εφημερεύουσα παθολόγο, διαπίστωσε πως η 42χρονη πάσχει από μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

«Διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά»

Την παραπάνω διάγνωση επιβεβαίωσε και η παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Μαρία Καλαπόδη, που έρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με «εντέλλεσθε», η οποία δήλωσε τα εξής:

«Ήρθε στη Μονάδα μας μια γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας.

Είχε μάλιστα φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει λόγω βαρύτερης κατάστασης.

Μας τη διακόμισαν και διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά.

Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα.

Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου».

Εκεί ενημέρωσαν το προσωπικό και παράλληλα έδωσαν οδηγίες και φάρμακα για χημειοπροφύλαξη στις επαφές του κρούσματος, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην μεταδώσουν τον ιό σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

Η 42χρονη δούλευε σε συσκευαστήριο της περιοχής, στο οποίο βρέθηκε κλιμάκιο της Αστυνομίας αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών της προκειμένου να ειδοποιηθούν και οι 27 εργαζόμενοι στην επιχείρηση αλλά και οι οικογένειές τους και να σπεύσουν στην Αμαλιάδα για να προμηθευτούν αντιβίωση που θα τους παρέχει χημειοπροφύλαξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια της 42χρονης ζει χρόνια στο Χάβαρι, με τα ανήλικα παιδιά της να πηγαίνουν μάλιστα στο δημοτικό της περιοχής.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που εργάζεται η γυναίκα, έσπευσε ο ίδιος να πάρει τα παιδιά της 42χρονης από το σχολείο και να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις τους για να καλυφθούν υγειονομικά.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις