ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νομαρχειακη Ηλειας

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Κέντρο Υγείας και ΤΟ.Μ.Υ Πύργου

Δελτίο Τύπου για Κέντρο Υγείας

Την Δευτέρα 20 Φλεβάρη 2023, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πύργου καθώς και την Τοπική Μονάδα Υγείας, στο πλαίσιο των δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, οι υποψήφιοι Βουλευτές Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας και Βικτωρία (Βίκυ) Βασιλοπούλου, ο Συντονιστής της Ν.Ε Ηλείας Παναγιώτης Φλεβοτόμος καθώς και ο πρ. Βουλευτής και μέλος της Ν.Ε. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Συντονιστής Υγείας της Ν.Ε. Άγγελος Μαντάς, και τα μέλη Θεώνη Μπράτη και Γιώργος Κοτσιλίμπας.

Από τη συζήτηση με τους ιατρούς κ.κ. Παρασκευόπουλο, Μαργαρίτη και Χαϊκάλη, έγιναν σαφή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας αλλά και της Τοπικής Μονάδας Υγείας.

Προβλήματα που έχουν άμεση επίπτωση στους πολίτες, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών και προσωπικού (νοσηλευτικού και διοικητικού) και παρ’ όλα τα αιτήματα που έχουν γίνει αρμοδίως με σχετικές προτάσεις για ενίσχυση και προσλήψεις.

Ειδικότερα, η έλλειψη γιατρών, η αδυναμία εξυπηρέτησης των ανασφάλιστων πολιτών καθώς ο τελευταίος Γενικός Γιατρός έχει ήδη παραιτηθεί και οι υπάρχοντες λόγω των ειδικοτήτων τους έχουν περιορισμένη αρμοδιότητα συνταγογράφησης, η ανυπαρξία Μικροβιολογικού τμήματος (το οποίο λειτουργούσε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), η έλλειψη διοικητικού προσωπικού και η εν γένει υποστελέχωση έχει συνέπειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών κυρίως δε των ανασφάλιστων και μάλιστα στις περιπτώσεις των χρονίως πασχόντων αλλά και αυτών με βαριά νοσήματα. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, κυρίως Γενικού Γιατρού και Παιδιάτρου υφίσταται και στην ΤΟΜΥ.

Κοινή διαπίστωση η κυβερνητική «εμμονή» έναντι των Δημοσίων Φορέων Υγείας και του ΕΣΥ, στο πλαίσιο της πολιτικής της υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και κατά των πολιτών που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις προτεραιότητές του έχει το νέο ΕΣΥ με:

– Άμεση πρόσληψη 5500 μονίμων υγειονομικών και επιπλέον 10000 σε βάθος τετραετίας

– Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε μάχη στην διάρκεια της πανδημίας

– Κατάργηση της αναστολής εργασίας

– Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά

– Αναμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού με εισαγωγικό μισθό τα 2000 ευρώ και αναλογικές αυξήσεις των μισθών του μη ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού.

-Αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε όλη τη χώρα, εδραίωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, επιχειρησιακή ολοκλήρωση του ΕΚΑΒ

– Διεύρυνση υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ, πλήρης κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών σε υγειονομικό υλικό και χρόνιες ασθένειες

Δικαιοσύνη Παντού!

Κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Κέντρο Υγείας και στην ΤΟ.Μ.Υ Πύργου
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πύργου και την ΤΟ.Μ.Υ Πύργου
Κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Κέντρο Υγείας και στην ΤΟ.Μ.Υ Πύργου συνομιλεί με εργαζομένους. Καλαματιανός, Μπαξεβανάκης & Βασιλοπούλου. Ένας νυν, ένας πρώην και μια μελλοντική Βουλευτής; Σύντομα θα γνωρίζουμε
Κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Κέντρο Υγείας και στην ΤΟ.Μ.Υ Πύργου συνομιλεί με εργαζομένους. Καλαματιανός, Μπαξεβανάκης & Βασιλοπούλου. Ένας νυν, ένας πρώην και μια μελλοντική Βουλευτής; Σύντομα θα γνωρίζουμε

 

Άλλες δημοσιεύσεις από το paπafotis.gr  για Καλαματιανός Διονύσης  και για  Άγγελος Μαντάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *