Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Κίνηση Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας

Share

Κίνηση Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας στους εορτασμούς του τριημέρου.

Σήμερα Κυριακή της Αγίας Τριάδας πολλές ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας εορτάζουν και πανηγυρίζουν

Χθες Σάββατο απόγευμα και ώρα 7:00 μμ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού εις τον Ι. Ν. της Αγίας Τριάδας στην Βάρδα, όπου και εκήρυξε σχετικώς με την εορτή της Αγίας Τριάδος.

Σήμερα τελεί την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις την Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Σπάτα, όπου αποτελεί τη δεύτερη πανήγυρις της Ιεράς Μονής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευσις της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Νικολάου μέχρι τις βρύσες της Ιεράς Μονής.

Σήμερα το απόγευμα θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος εις το Καθολικόν της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία η Παράκλησης του Αγίου Νικολάου υπέρ υγείας και Θείου φωτισμού της μαθητιώσας νεολαίας.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος θα τελέσει την Θείαν Λειτουργίαν εις την Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου με την ευκαιρία της συναντήσεως όλων των ακροατών των Θείων Κηρυγμάτων της Ιεράς Μητρόπολης, ώστε να φωτισθούν από το Πανάγιο Πνεύμα για να γίνονται κτήμα τα όσα άκουσον εις τις αίθουσες των θείων κηρυγμάτων και θα τους απευθύνει πατρικές συμβουλές.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις