Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

“Κερνάμε Ελλάδα” στην Αμαλιάδα

Share

Την Παρασκευή 26/5/2023 ξεκινά η έκθεση “Κερνάμε Ελλάδα” στην Αμαλιάδα.

Δελτίο Τύπου για το “Κερνάμε Ελλάδα”

«Κεράσματα» γεύσεων και εκπλήξεων στην Αμαλιάδα!

-Τα επίσημα εγκαίνια την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 8 το βράδυ στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας

Θεσμός για την Αμαλιάδα το Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα”, το οποίο διοργανώνεται για 5 η χρονιά στην πόλη και φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού της περιοχής αλλά και ολόκληρου του νομού.

Φέτος, για πρώτη φορά φιλοξενείται στην πόλη και το 8ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς μαζί με το πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: θέμα «Η επόμενη μέρα στον ελαιοκομικό τομέα της Ελλάδας», ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο 6ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιόλαδων και ο 5ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς.

Τα δύο μεγάλα Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στις 26-27 και 28 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο της Αμαλιάδας, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Ήλιδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο «Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας «Κερνάμε Ελλάδα» και η «Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση» Δυτικής Ελλάδος παρουσιάζοντας νέες καινοτομίες στον αγροτικό τομέα με αγροτικό εξοπλισμό για την ελιά, καθώς και προϊόντα, υπηρεσίες και γαστρονομία βασισμένη στο ελαιόλαδο.

Παράλληλα, σε δυο κεντρικές αίθουσες, θα οργανωθούν το Local Agenda Olive Oil Forum και το Olive Oil Gastronomy Forum.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Αδαμόπουλος, από το χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ όπου έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες, απηύθυναν κάλεσμα στο κοινό να επισκεφθεί και φέτος το πολλά υποσχόμενο Φεστιβάλ.

Ο κ. Λυμπέρης έκανε λόγο για αναβαθμισμένο Φεστιβάλ με πάρα πολλές συμμετοχές και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι πλέον το Φεστιβάλ καθιερώνεται στην Αμαλιάδα και διαμορφώνεται σε μεγαλύτερο εύρος και στα επόμενα που θα ακολουθήσουν θα διαμορφωθούν νέοι χώροι και θα έχουν λυθεί οριστικά και τα ζητήματα που υπάρχουν με την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς και τις θέσεις στάθμευσης.

Εμείς σαν δήμος θα φροντίσουμε φυσικά για την καθαριότητα, ώστε οι επισκέπτες στην πόλη μας να βρεθούν σε ένα καθαρό και καλαίσθητο περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλόπουλος έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής των Φεστιβάλ θα επισκεφθούν την περιοχή και εκπρόσωποι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον αγροτικό κόσμο, ενώ θα πραγματοποιηθούν ημερίδες και πολλά event, καθώς επίσης θα παρουσιαστούν πολλά προϊόντα, ενώ έδωσε βαρύτητα και στο Φεστιβάλ Ελιάς.

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο για την καλή συνεργασία και θα επιδιώξουμε να φτιάξουμε πιο μόνιμους εκθεσιακούς χώρους για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ τα επόμενα χρόνια αλλά και άλλων αντίστοιχων δράσεων.

Φέτος θα έχουμε συμμετοχή εκθετών και από το εξωτερικό και πολλές εκπλήξεις και ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσμα στον κόσμο απηύθυνε και ο κ. Αδαμόπουλος και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επισκεψιμότητα.

Τα επίσημα εγκαίνια του 5 ου Φεστιβάλ ‘Κερνάμε Ελλάδα’ και του 8 ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 8 το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις