Δεν είναι επιτρεπτό και αποδεκτό

Ο κ. Κατσώλης Γρηγόρης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, προέβη στην ακόλουθη δημοσίευση για το μακελειό στη Ν. Φιλαδέλφεια.

«Δεν είναι επιτρεπτό και αποδεκτό εν έτει 2023 να μην μπορεί να αποτραπεί ένα ραντεβού θανάτου το οποίο ήταν γνωστό σε όλους τουλάχιστον δύο ημέρες πριν.

Το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ανάγκη τα στελέχη που είναι μπαρουτοκαπινισμένα στο πεζοδρόμιο και έχουν στο παλμαρέ τους ατελείωτες ώρες επιχειρησιακών σχεδιασμών και επεμβάσεων.

Αυτοί που επιλέγουν και στελεχώνουν τις υπηρεσίες απαξιώνουν τον κόπο, τον ιδρώτα, τα ξενύχτια, τις αγωνίες και τις αμέτρητες φορές απουσίας από το σπίτι και την οικογένεια όλων αυτών που αναμφισβήτητα διαθέτουν την εμπειρία και την γνώση.

Αυτά είναι τα στελέχη που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως θα αξιοποιήσουν το δίκτυο πληροφοριών και το κυριότερο πως θα αποτρέψουν περιστατικά όπως αυτό που έλαβε χώρα στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Όσο δεν αξιοποιούνται αυτοί που έχουν τις γνώσεις και καπελώνονται από αυτούς που έχουν τον “τρόπο”, δυστυχώς θα έχουμε επανάληψη αντίστοιχων φαινομένων, με έναν κύκλο αίματος να παραμένει ανοιχτός απειλώντας κάθε είδους αθλητικές και όχι μόνο εκδηλώσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία αδικεί τον εαυτό της, έχει αποδείξει αρκετές φορές κατά το παρελθόν πως όταν θέλει και την τάξη μπορεί να επιβάλλει και την δημόσια ασφάλεια μπορεί να εγγυηθεί, όμως κάπου στην πορεία “χάνεται” η αποτελεσματικότητα, ίσως και εξαιτίας της εσωστρέφειας που την διακατέχει ως οργανισμό.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *