δόθηκε εντολή καταστροφής αρχείων των παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ

«Ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να μην ελεγχθεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

Αναφερθείς στο σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο αναφέρει ότι δόθηκε εντολή καταστροφής αρχείων των παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε: «είναι μια πολύ κρίσιμη πληροφορία που δείχνει ακριβώς τον πανικό που υπάρχει σε όλο το μηχανισμό του επιτελικού οικογενειακού παρακράτους που έχει φτιάξει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Κάνοντας λόγο για μια «τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης», σημείωσε: «στις 29 Ιουλίου η Κομισιόν στέλνει επιστολή στην Ελλάδα, στην οποία ρωτάει για το Predator και τις παρακολουθήσεις». «Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις 2 Αυγούστου είναι ότι αυτά αποτελούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας και ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί η Κομισιόν.

Τρεις μέρες μετά παραιτούνται ο διοικητής της ΕΥΠ, ο άνθρωπος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε το νόμο για να τον διορίσει- και ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη και γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης.

Και αφού ο κ. Μητσοτάκης πήρε 48 ώρες για να απολογηθεί, έβγαλε ένα διάγγελμα στο οποίο είπε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη αλλά αυτή περιορίζεται στα μη εκλεγμένα και διορισμένα από αυτόν πρόσωπα, δηλαδή στον ανιψιό του και στον επικεφαλής της ΕΥΠ», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είπε επίσης ότι ήταν νόμιμη η παρακολούθηση, αλλά αν το γνώριζε δεν θα το έκανε. Με ποιον τρόπο θα παραβίαζε το νόμο σαν σουλτάνος, δεν μας εξηγεί», πρόσθεσε. «Έχει προηγηθεί όλων αυτών, η τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση κατήργησε την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις ώστε ο πολίτης, μετά το πέρας της διαδικασίας, να μπορεί να ενημερωθεί ότι τέθηκε υπό παρακολούθηση», εξήγησε.

«Και φτάνουμε στο αδιανόητο που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στη Βουλή, ότι δεν ξέρει τι κάνει η ΕΥΠ. Αν αυτός που έχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ δεν ξέρει τι κάνει, τότε ποιος ξέρει; Ήταν μόνο ο ανιψιός του;

Και γίνεται η κυβέρνηση να θεωρεί ότι δεν θα απαντήσει λέγοντας ότι αυτά είναι θέματα εθνικής ασφάλειας;», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «συζητάμε σαν να βρισκόμαστε στο 1950, με μία μετεμφυλιακή Δεξιά που νομίζει ότι μπορεί να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους, πολίτες, χωρίς κανέναν έλεγχο».

Τόνισε ακόμα ότι «δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία να έχει παραιτηθεί ο διοικητής της ΕΥΠ και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και αυτοί να μην έχουν περάσει ακρόαση από επιτροπή της Βουλής». «Η ΝΔ τόσο καιρό “παίζει καθυστερήσεις” και δεν ορίζει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στα τελευταία στοιχεία από το βαρόμετρο της Public Issue, επισήμανε ότι «το 75% των πολιτών θεωρεί ότι υπάρχει ευθύνη του κ. Μητσοτάκη για αυτό που έχει συμβεί, ενώ και το 35% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι υπάρχει ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη». «Ταυτόχρονα, το 54% των ερωτηθέντων ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού», συμπλήρωσε.

«Εδώ που βρισκόμαστε υπάρχει ένα αίτημα επαναφοράς κανόνων ασφάλειας για τη Δημοκρατία», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *