Δήμος Πύργου

Αύριο ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά! Ο Δήμαρχος Πύργου δημοσιοποίησε έναν χαιρετισμό για την αυριανή ημέρα προβάλλοντας το έργο του Δήμου…

Η γνωστή εκπαιδευτικός και πολυβραβευμένη από διεθνείς οργανισμούς κ. Έλενα Αναστασίου, έγραψε ένα σχόλιο «φωτιά». Με απλό λόγο και επιχειρήματα «κατακεραύνωσε» την Δημοτική Αρχή για τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, φέροντας ως παράδειγμα το σχολείο που εργάζεται.

Διαβάστε τι έγραψε ως σχόλιο στην κοινοποίηση του Δημάρχου Πύργου για τη νέα σχολική χρονιά, στην επίσημη σελίδα του Δήμου Πύργου.

Έλενα Αναστασίου

«Τι ακριβώς έχει λυθεί Δήμαρχε;  Ποια συνέπεια δήμαρχε; Τι καταφέραμε δήμαρχε; Δουλευόμαστε μεταξύ μας δήμαρχε!

Είχαμε πει όλα στο φως, αλλά φως δεν βλέπω… Δεν στα έχουν πει καλά δήμαρχε και εκτίθεσαι.

Μια τρύπα στο νερό κάναμε δήμαρχε!!!

Δύο τμήματα και τμήμα ολοήμερου με διευρυμένο ωράριο 17:30μ.μ έχει αποφασιστεί.

Σε κλουβί μέσα τα παιδιά χωρίς παράθυρα, παρά μόνο κάτι φεγγίτες, οι οποίοι δεν ανοίγουν να αερίζεται ο χώρος δήμαρχε.

Θα σας καλούσα να έρθετε αύριο το πρωί στον καθιερωμένο αγιασμό, αλλά σκέφτομαι 45 περίπου τα παιδιά (γονείς δεν βάζω), 5 εκπαιδευτικοί, 1 καθαρίστρια… ΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ δήμαρχε!

Αρκούν αυτά ή θέλετε κι άλλα;

Όσο για το ότι θα κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να δώσετε στα παιδιά μας τη μόρφωση που δικαιούνται, αφήστε αυτό το κομμάτι στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα καταφέρνει μια χαρά!

Εσάς άλλος είναι ο ρόλος σας…. Ξεκινήστε λοιπόν από τα απλά και βασικά και αφήστε τους υψηλούς στόχους για τους επόμενους.

Σας καλώ να έρθετε μια ημέρα να την περάσουμε μαζί απ’τις 8:00-17:30 μόνο μη ζητήσετε τουαλέτα»…

 

Έλενα Αναστασίου
Έλενα Αναστασίου

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου

Μήνυμα Δημάρχου Πύργου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές.
Σεβαστοί εκπαιδευτικοί,
Φίλοι γονείς και κηδεμόνες,

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια περίοδο αισιοδοξίας. Μια ελπιδοφόρα αρχή για να τεθούν υψηλοί στόχοι και νέα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία μας. Και αυτό δεν μπορεί φυσικά να επιτευχθεί χωρίς κόπους, επίμονες και ίσως επίπονες προσπάθειες και θυσίες. Σ’ αυτή την προσπάθεια των κόπων της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είναι οι γονείς που και φέτος θα κληθούν να αντιμετωπίσουν νέα δεδομένα.

Οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών στο ταξίδι της μάθησης και των γονέων που στέκονται αρωγοί στα όνειρά τους.

Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Φροντίζουμε με κάθε τρόπο για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των μονάδων μας. Να είναι το σχολείο ο χώρος που θα πρωταγωνιστεί η μόρφωση των παιδιών μας, παράλληλα με την ενδυνάμωση των ηθικών και πνευματικών αξιών που συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και υγιούς προσωπικότητας.

Επιπλέον με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου έχουμε φροντίσει για τις επισκευές κτιρίων με χρόνια προβλήματα που φέτος έχουν λυθεί, όπως την μεταφορά σχολικών μονάδων από ακατάλληλες εγκαταστάσεις σε άλλες που πληρούν τις προδιαγραφές για την καλύτερη παραμονή των μαθητών και διδασκαλία.

Στόχος μας ήταν: κανένας μαθητής και κανένας εκπαιδευτικός φέτος να μην είναι σε λυόμενη αίθουσα. Και το καταφέραμε, πιστοί στις προτάσεις μας και με συνέπεια στο έργο μας.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία έχει αντίκτυπο και στα σχολεία μας είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δώσουμε στα παιδιά μας τη μόρφωση που δικαιούνται.
Εύχομαι σε όλους μια καλή, δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και τη δύναμη του Θεού να σας οδηγεί στους πιο σωστούς δρόμους της ζωής!

Ο Δήμαρχος Πύργου
Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Έλενα Αναστασίου
Έλενα Αναστασίου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *