Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καρναβάλι: Εφοριακοί με προστασία ένστολων – Κλιμάκια ελεγκτών στην Πάτρα για εστίαση και Airbnb

Share

Εφοριακοί με προστασία ένστολων βάζουν στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι καρναβαλικοί προορισμοί, για όλο το τριήμερο της Αποκριάς.

Η Πάτρα να βρίσκεται στην πρώτη θέση της ατζέντας των φορολογικών ελέγχων, λόγω της μαζικότητας των εκδηλώσεων.

Όπως πληροφορείται η «Π» από έγκυρες πηγές του φορολογικού μηχανισμού, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ κεντρικά, προβλέπει την εξόρμηση στην καρναβαλική Πάτρα έξι κλιμακίων με ελεγκτές τόσο από την Αθήνα όσο και από την τοπική ΔΟΥ, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί στην Πάτρα και κλιμάκιο ελέγχου από άλλη περιοχή.

Στα κεντρικά της ΑΑΔΕ έχει στηθεί «αίθουσα επιχειρήσεων», όπου υψηλόβαθμα στελέχη της αρμόδιας αρχής θα βλέπουν σε πραγματικό χρόνο, μέσω εφαρμογής γεωεντοπισμού GPS, πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή τα κλιμάκια ελέγχου και σε απευθείας μετάδοση θα παρακολουθούν τη διαδικασία του ελέγχου, που πλέον γίνεται μέσω συσκευών tablet, με τα οποία είναι εφοδιασμένοι οι εφοριακοί.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην «Π» ότι η ΑΑΔΕ κεντρικά έχει ζητήσει από την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας την ενίσχυση των κλιμακίων ελέγχου με ένστολο προσωπικό.

Σε ερώτηση της «Π» γιατί ζητείται η συνδρομή της Αστυνομίας, η απάντηση ήταν ότι προβλέπεται πάντα στις περιπτώσεις όπου οι ελεγκτές της Αρχής βγαίνουν για να βάλουν λουκέτα σε επιχειρήσεις για φορολογικές παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Ο κλάδος στον οποίο θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι είναι η Εστίαση, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής και πριν από μία εβδομάδα, στη γιορτή της Τσικνοπέμπτης, όπου έγιναν επιτόπιοι έλεγχοι, βάζοντας στο στόχαστρο τις επιχειρήσεις εστίασης και του λιανικού εμπορίου. Οι έλεγχοι έβγαλαν «λαβράκια», καθώς εντόπισαν επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να πέσουν τα ανάλογα πρόστιμα, ενώ μπήκε ένα λουκέτο στην Πάτρα.

Ετσι, το τριήμερο του Καρναβαλιού, στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθούν και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δημοφιλείς προορισμούς που θα φιλοξενήσουν φέτος καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Οι ελεγκτές της Εφορίας θα μεταβούν και στην Πάτρα, ακόμα και ντυμένοι με αποκριάτικες στολές για να πραγματοποιήσουν ελέγχους στα καταστήματα.

Αυτή η τακτική είναι γνωστή εδώ και χρόνια, καθώς τόσο οι πελάτες όσοι και οι επαγγελματίες δεν θα γνωρίζουν αν ο… μασκαρεμένος που κάθεται στο διπλανό τραπέζι δεν παρατηρεί μόνο τους ξέφρενους χορούς και τα πάρτι, αλλά αν οι επιχειρήσεις κόβουν αποδείξεις.

Στο επίκεντρο των ελέγχων δεν θα βρεθούν και παράνομα Airbnb, αφού ήδη υπάρχουν αναφορές στην Πάτρα, όπου λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών, σε σπίτια όπου διαμένουν ντόπιοι, νοικιάζεται με το βράδυ ένα και μόνο δωμάτιο.

Οπως λένε αρμόδιες πηγές, αυτοί οι ιδιοκτήτες μην απορήσουν αν τελικά ο (επί πληρωμή) φιλοξενούμενος αποδειχθεί εφοριακός!

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις