Σα. Οκτ 1st, 2022
Κανονικά η δίκη της ΧΑ τον Σεπτέμβριο

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απέρριψε σήμερα, το αίτημα αναβολής που υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος.

Το αίτημα Μιχαλολιάκου

Το ζήτημα της αναβολής της δίκης, που έχει υποβάλει η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν το κύριο αντικείμενο της σημερινής διαδικασίας. Ο δικηγόρος Δημ. Παπαδέλης προσκόμισε ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με την οποία ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής από τις 6 Ιουνίου 2022 νοσηλεύεται πάσχων από σύνδρομο post Covid-19 και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης.

– «Γίνεται λόγος αυτές τις ημέρες για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δυο μήνες στη ΜΕΘ και τον φωνάζουν να δικαστεί. Έχει κενά μνήμης, χάνει τον ειρμό των σκέψεων του. Πως θα μου πει την υπερασπιστική γραμμή που θέλει να ακολουθήσουμε; Πως θα τον υπερασπιστώ;» αναρωτήθηκε ο Δημ. Παπαδέλης, επανέλαβε το αίτημα για ολιγόμηνη αναβολή της υπόθεσης.

Τι απάντησε η πολιτική αγωγή

Η πολιτική αγωγή αντέταξε τα δικά της επιχειρήματα, τονίζοντας ότι από τα ιατρικά έγγραφα που αναγνώστηκαν, προέκυψε ότι ο Νικ. Μιχαλολιακος έχει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας που διατηρείται, ενώ η σωματική αδυναμία δεν του στερεί το δικαίωμα του να έρθει στη δικαστική αίθουσα.

Επισημάνθηκε ότι στο προσωπικό ιστολόγιο του υπάρχει πρόσφατος σχολιασμός της απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση Λιγνάδη, πράγμα που -όπως τόνισε ο Κ. Παπαδάκης- καταδεικνύει «υγιέστατη πνευματική λειτουργία, κριτική σκέψη και παρέμβαση στα πράγματα».

Τι είπε η Εισαγγελέας

Η εισαγγελική λειτουργός της έδρας πρότεινε να μην γίνει δεκτό το αίτημα αναβολής, επικαλούμενη τέσσερις λόγους.

Όπως ανέφερε, το κινητικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί με αναπηρικό αμαξίδιο όπως συμβαίνει με άλλους κατηγορούμενος. «Τα κινητικά προβλήματα είναι συνήθως χρόνια και αν αναβληθεί η υπόθεση ενδέχεται και το επόμενο δικαστήριο να αντιμετωπίσει το ίδιο ζήτημα» εξήγησε.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται στις 28 Σεπτεμβρίου 2022

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.