Καλαματιανός: «Για γέλια ή για κλάματα η επιδότηση ενέργειας;»

Δελτίο Τύπου 

Διονύσης Καλαματιανός για το power pass: «Για γέλια ή για κλάματα η επιδότηση ενέργειας;»

Τα κυβερνητικά ψέματα δεν έχουν τελειωμό. Η νέα απάτη των κυβερνώντων ονομάζεται power pass με τα δήθεν 600 ευρώ που θα
λάμβαναν τα νοικοκυριά ως ενίσχυση για τα τεράστια ποσά που έχουν πληρώσει σε ρήτρα αναπροσαρμογής.

Δεν είναι μόνο ότι από τα 4,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, τα 1,7 εκατομμύρια αποκλείονται εντελώς από κάθε ενίσχυση. Μάλιστα κάποιοι καταναλωτές είδαν στην εκκαθάριση που έγινε ακόμα και αρνητικά ποσά!

Ο εμπαιγμός υφίσταται και για τους δικαιούχους, στους οποίους θα επιστραφούν 30, 60 και 100 ευρώ. Εν τέλει, όσοι κατάφεραν να ενταχθούν στο power pass θα λάβουν μεσοσταθμική ενίσχυση το «δυσθεώρητο» ποσό των 17 ευρώ το μήνα.

Μόνο κάποιοι ελάχιστοι «τυχεροί» θα πάρουν τα 600 ευρώ, ενώ ήδη θα έχουν πληρώσει έως και 3.000 ευρώ στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Τόσο καιρό η κυβέρνηση συνειδητά κορόιδευε τους πολίτες, δίνοντας ξανά υποσχέσεις που δεν επρόκειτο να τηρήσει. Έταξε 600 ευρώ στα
χειμαζόμενα από την ενεργειακή ακρίβεια νοικοκυριά, για να δώσει, τελικά, μεσοσταθμικά 17 ευρώ το μήνα και αυτά δίχως να τα δικαιούται
το 40% των καταγεγραμμένων νοικοκυριών.

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση εμπαίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που υποφέρουν και ασφυκτιούν από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια σε ενέργεια, καύσιμα, βασικά είδη πρώτης ανάγκης, ενοίκια και υπηρεσίες.

Οι επιλογές της ήταν αυτές που εκτόξευσαν τους λογαριασμούς ρεύματος, επιτρέποντας παράλληλα την αισχροκέρδεια. Οι κυβερνώντες, με την ενεργειακή κρίση παρούσα, παρέδωσαν τη ΔΕΗ στους ιδιώτες και προχώρησαν στη βίαιη και δίχως σχέδιο απολιγνιτοποίηση.

Επιπλέον, αύξησαν την εξάρτηση της Χώρας από το φυσικό αέριο, αδράνησαν για τη διενέργεια ελέγχων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ έθεσαν σε εφαρμογή τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Τώρα, η κυβέρνηση επιδίδεται διαρκώς σε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή προπαγάνδα, μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσει
και να κατευνάσει στιγμιαία την κοινωνική οργή με ανέξοδες υποσχέσεις.

Όμως η αλήθεια πάντα βγαίνει μπροστά και οι πραγματικές κυβερνητικές προθέσεις αποκαλύπτονται. Το βέβαιο είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εξαπατηθεί. Και ο πλέον καλοπροαίρετος πολίτης έχει αντιληφθεί την κυβερνητική κοροϊδία. Έχει αντιληφθεί την εξαπάτηση και τον εμπαιγμό που βιώνει καθημερινά από μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή.

Και πολύ σύντομα θα της δείξει την πόρτα της εξόδου, επιλέγοντας μια προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *