«Διέξοδος η πολιτική αλλαγή»

Διέξοδος η πολιτική αλλαγή. Αυτό προτείνει ως μόνη πολιτική επιλογή στους πολίτες ο Διονύσης Καλαματιανός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Διονύσης Καλαματιανός: «Διέξοδος η πολιτική αλλαγή»

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία και στην οικονομία ανέδειξε ο Διονύσης Καλαματιανός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και η νέα γενιά ασφυκτιούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητάει επίμονα εκλογές, για διέξοδο από τη γενικευμένη ακρίβεια και τα προβλήματα αλλά και για να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, που έχει τραυματίσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα συνταγματικά δικαιώματα και το κράτος δίκαιου.»

Ο Ηλείος Βουλευτής τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, καθώς συγκρούονται δύο εντελώς διαφορετικά πολιτικά σχέδια.

Οι πολίτες θα αποφασίσουν για τον προσανατολισμό της Χώρας.

Αν θα επιτρέψουν τη θεσμική κατάπτωση, την αντιδημοκρατική εκτροπή, την εφαρμογή πολιτικών μνημονίου χωρίς μνημόνιο ή αν θα σχηματιστεί μια προοδευτική διακυβέρνηση με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να σταματήσει η θεσμική κατρακύλα και να εφαρμοστούν πολιτικές που θα έχουν κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα υπέρ των πολλών.

«Χρειάζεται μια νέα πνοή και μια διαφορετική προσέγγιση, που μπορεί να δώσει προοπτική και όραμα στον τόπο μας.»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η κοινωνική πλειοψηφία στις επερχόμενες εκλογές θα στηρίξει ένα πρόγραμμα που θα εγγυηθεί την κοινωνική και οικονομική ανάταξη και ανάκαμψη.

Θα επιλέξει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που δίνει, μεταξύ άλλων, έμφαση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στην ενίσχυση του εισοδήματος, του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, ο Διονύσης Καλαματιανός σημείωσε:

«Ένα από τα πρώτα νομοθετήματα της σημερινής κυβέρνησης ήταν να υπαχθεί η ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Μετά από 2,5 περίπου χρόνια τι διαπιστώνουμε;

Σειρά αντισυνταγματικών διαδικασιών από πλευρά της ΕΥΠ, με ευθύνη του πρωθυπουργικού γραφείου, με αποτέλεσμα να παρακολουθούνται υπουργοί, στελέχη της αντιπολίτευσης, ακόμα και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αστυνομικοί λειτουργούσαν το παράνομο λογισμικό predator σε χώρους της ΕΥΠ.»

Σε ότι αφορά τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ, επισήμανε πως είναι αντισυνταγματική, με το σύνολο του νομικού κόσμου να την έχει, ουσιαστικά, καταδικάσει.

«Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια συγκάλυψης του τεράστιου αυτού σκανδάλου.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την παρακολούθηση του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη, επέλεξε να φέρει και να ψηφίσει διάταξη που απαγόρευε στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες, προφανώς για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Πρόκειται για μια θεσμική και αντιδημοκρατική εκτροπή.

Η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι μια εξόφθαλμη παρέμβαση στο έργο της ΑΔΑΕ και υπηρετεί ουσιαστικά το σχέδιο συγκάλυψης που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Όλα αυτά, όμως, δε θα μείνουν στο σκοτάδι. Θα αποκαλυφθούν από μια προοδευτική πλειοψηφία που θα δημιουργηθεί στις επερχόμενες εκλογές και θα ζητήσει έρευνα αυτής της δυσώδους υπόθεσης.

Απαιτούνται, λοιπόν, αντανακλαστικά από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, προκειμένου να προστατευθούν η δημοκρατία και τα συνταγματικά δικαιώματα.»

 

 

Άλλες δημοσιεύσεις για Καλαματιανός Διονύσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *