Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

“Καυστικός” Τσίπρας για διαρροές Μητσοτάκη: «Βρήκαν λεφτόδεντρα»;

Share

“Καυστικός” Τσίπρας για διαρροές Μητσοτάκη.

Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, μετά τον “καταιγισμό” φιλοκυβερνητικών δημοσιευμάτων ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει αποφασιστικά τους έντρομους καταναλωτές με την αποπληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να μιλάνε για κάλυψη έως και 80% της ρήτρας από τα κρατικά χρήματα και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιανουάριο! Οι ίδιοι, πριν λίγες μόνο ημέρες, έλεγαν πως λεφτά δεν υπάρχουν για αυτό όποιος δεν πληρώνει τον λογαριασμό του πρέπει να του κόβουν το ρεύμα…

Έτσι λοιπόν, σε τηλεοπτική εμφάνιση σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Αν είναι μεγάλο το πακέτο αναρωτιέμαι αν βρήκαν λεφτόδεντρα ξαφνικά. Γιατί 9 μήνες τώρα που έχει λεηλατηθεί κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, κάθε φορά που μιλάμε για την ανάγκη να στηριχθούν μας λένε “πού θα βρείτε τα λεφτά; Έχετε λεφτόδεντρα;”.

Και ξαφνικά βλέπουμε να μιλάμε για κάποια δισεκατομμύρια, άρα μάλλον υπάρχουν λεφτά ή έλεγαν λάθος το προηγούμενο διάστημα», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας δούμε τι θα φέρουν κι ας δούμε ποια θα είναι η λογική των μέτρων. Ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα το λέμε εδώ και 9 μήνες, δεν το λέμε χτες», πρόσθεσε ακόμα, τονίζοντας ότι «δεν τα βγάζουν πέρα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, δεν μπορεί ένας συνταξιούχος που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη να έρχεται ο λογαριασμός 600, δεν μπορεί ένας μισθωτός με 1.200 ευρώ και δύο παιδιά να πληρώνει 800 και 1000 ευρώ λογαριασμούς».

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις