Βεργοπούλου Εύη

Μια πολιτικώς «καυστική» απάντηση στις εξαγγελίες – πανηγυρισμούς του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, δημοσίευσε η κ. Εύη Βεργοπούλου, που είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Σπύρου Σκιαδαρέση.

Η δημοσίευση Βεργοπούλου

Πολιτισμός με πανηγύρια και στον τουρισμό… τουρίστες

Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή εκλέχθηκε το 2019 με «σημαία» την Aρχαία Ολυμπία και το πολιτιστικό-τουριστικό απόθεμα της Ηλείας, κάνοντας λόγο για αναξιοποίητο θησαυρό που θα μπορούσε να φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Όλα αυτά αποδείχθηκαν «παχιά» λόγια, αφού η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα παραμένουν στο 1% του πανελλαδικού ΑΕΠ τουρισμού και χωρίς να έχει γίνει τίποτα για να αναδειχθεί ο πολιτιστικός πλούτος της Ηλείας.

Παρότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και άλλες φορείς του πολιτισμού έχουν κατά καιρούς αναφερθεί στην ανάγκη χρηματοδότησης εργασιών που δεν μπορεί να καλύψει το υπουργείο Πολιτισμού, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης δεν έκανε τίποτα.

Αντίθετα, προτίμησε να μοιράζει πόρους σε συλλόγους και σωματεία, χωρίς να μπει στον κόπο να μας εξηγήσει με ποια κριτήρια, και να διοργανώνει γιορτές και συναυλίες.

Κανένας δεν διαφωνεί με το να στηρίζονται οι πρωτοβουλίες λαϊκού και παραδοσιακού πολιτισμού, όμως μέσα σε αυτήν την τετραετία φτάσαμε στην υπερβολή.

Δεν έγινε καμία σοβαρή προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη αρχαιολογικών και εκκλησιαστικών μνημείων.

Δεν έγινε καμία σοβαρή συνεργασία με τουριστικούς φορείς για να μπει η Ηλεία δυνατά στον τουριστικό χάρτη.

Καλό και έξυπνο το σλόγκαν περί «Ολυμπιακής Γης», αλλά στην πράξη δεν έγινε τίποτα για να αυξήσει η Ηλεία το τουριστικό εισόδημα.

Στον αυτόματο η Κρουαζιέρα, στον αυτόματο η Αρχαία Ολυμπία, στον αυτόματο ο Κάμπος, στο μηδέν ο τουρισμός στον δήμο Πύργου. Μια τετραετία χαμένη.

Η Ηλεία έχει ανάγκη από ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα αναδεικνύει τον αρχαιολογικό και θρησκευτικό πλούτο της και ταυτόχρονα πρέπει να εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό πλάνο προσέλκυσης υγιών μορφών τουρισμού, που θα δημιουργούν θέσεις εργασίας και θα φέρνουν ανάπτυξη.

Βεργοπούλου Παρασκευή (Εύη)
Βεργοπούλου Παρασκευή (Εύη)
Η κ. Βεργοπούλου Παρασκευή (Εύη) είναι υποψήφια με στον συνδυασμό του κ. Σπύρου Σκιαδαρέση
Η κ. Βεργοπούλου Παρασκευή (Εύη) είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του κ. Σπύρου Σκιαδαρέση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *