Καφενείο «προσέλαβε» 129 εργαζόμενους για να λάβει ενισχύσεις

Καφενείο προσέλαβε 129 εργαζόμενους για να λάβει ενισχύσεις!

Αυτήν αλλά και άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης των αρχών για να επωφεληθούν κρατικές ενισχύσεις, έφεραν στο φως οι έλεγχοι.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων «χτένισε» κάθε επαγγελματία που έλαβε Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Εντόπισε απίστευτες περιπτώσεις απάτης.

Ανάλογοι έλεγχοι έγιναν και στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού όπου και εκεί τα «λαβράκια» ήταν απίθανα.

Χαρακτηριστική η υπόθεση καφενείου 25 τετραγωνικών που εμφανίστηκε από τη μια μέρα στην άλλη να απασχολεί… ολόκληρο χωριό.

Προσέλαβε 150 άτομα σε μια νύχτα για τις αποζημιώσεις Ειδικού Σκοπού

Το «Όσκαρ», ωστόσο, της πλέον «τραβηγμένης» κομπίνας με φόντο τις ενισχύσεις τα παίρνει ξεκάθαρα μια περίπτωση σε χωριό της Θεσσαλίας:

Καφετέρια που στεγαζόταν σε κτίριο 25 τ.μ., εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο του κλιμακίου του ΣΕΠΕ, να απασχολεί εγγεγραμμένους συνολικά 150 εργαζόμενους!

Από αυτούς, οι 129 είχαν προσληφθεί με σύμβαση μερικής απασχόλησης – για 4 ώρες εργασίας το μήνα κατά μέσο όρο (!) – και οι περισσότεροι είχαν προσληφθεί από τον Νοέμβριο του 2020 και εφεξής, οπότε ξεκίνησε το δεύτερο lockdown.

Οι συμβάσεις και των 150 εργαζομένων τέθηκαν σε αναστολή, με αποτέλεσμα να καταστούν δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ!!!

Πώς «φούσκωναν» ως δια μαγείας τους τζίρους για τις Επιστρεπτέες

Τον δρόμο προς την δικαιοσύνη έχουν πάρει και άλλες υποθέσεις εκ των οποίων οι πλέον ενδεικτικές, είναι:

Μονοπρόσωπη ΙΚΕ στην Πελοπόννησο, που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο κρέατος, είχε δηλώσει συνολικό τζίρο 3.000 ευρώ για το 2019.

Πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2019, με τζίρο συνολικού ύψους 1,9 εκατ. ευρώ.

ΕΠΕ στην Αττική, που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο εξοπλισμού γραφείου, είχε υποβάλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ το 2019 και το 2020.

Πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα τέσσερα τρίμηνα του 2019, με τζίρο συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Ξενοδοχείο στη Θεσσαλία είχε υποβάλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ το 2019 και το 2020. Πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για το 2019 και το 2020, με τζίρο 3 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Μονοπρόσωπη ΙΚΕ στην Αττική, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή φυτών, είχε δηλώσει συνολικό τζίρο 7.000 ευρώ για το 2019 και το 2020.

Υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για το 2019, με τζίρο ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Εισαγγελέας

Ήδη από πριν ολοκληρωθούν όλοι οι κύκλοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, είχαν εντοπιστεί σχεδόν 120 – 130 περιπτώσεις απάτης που οδηγήθηκαν βεβαίως στον Εισαγγελέα που ήδη έχει καλέσει τους υπεύθυνους για τα … περαιτέρω.

Αρκετοί φάκελοι ακόμη όμως συνέχισαν να σχηματίζονται και αυτό το διάστημα οδεύουν προς τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με το enikonomia.gr.

Οικονομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *