Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Ιράν: Μακελειό κοντά στον τάφο του Σουλεϊμανί

Share

Μακελειό κοντά στον τάφο του Σουλεϊμανί στο Ιράν, σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες.

Σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του Κασέμ Σουλεϊμανί, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς.

Μακελειό

Συγκεκριμένα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν ότι σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο νεκροταφείο στη νότια πόλη Κερμάν κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 4 ετών από τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή του Ιράν Κασέμ Σουλεϊμανί το 2020 σε επίθεση με αμερικανικό drone στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Το Reuters αναφέρει ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε και μια δεύτερη έκρηξη και υπάρχουν «πολλοί τραυματίες».

Οι συνθήκες είναι προς το παρόν ασαφείς, αν και υπάρχουν κάποια μη επαληθευμένα πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει αναφερθεί ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για πιθανές εκρήξεις που προκλήθηκαν από φιάλες αερίου, αλλά επίσημες πηγές δεν το έχουν ακόμα επιβεβαιώσει».

Το ημιεπίσημο Nournews αναφέρει ότι «αρκετά δοχεία αερίου εξερράγησαν στο δρόμο που οδηγεί στο νεκροταφείο». Τοπικός αξιωματούχος ανέφερε στα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι «δεν είναι ακόμη σαφές αν οι εκρήξεις προκλήθηκαν από φιάλες αερίου ή από τρομοκρατική επίθεση».

 

 

 

Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις