Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Ήλιδα: Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές σε οικίες

Share

Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές σε οικίες σε περιοχές της Ήλιδας.

Για την επιτυχία αυτή χρειάστηκαν πολλές ώρες μεθοδικής έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών.

Τα πλήρη στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από τις 11/10/2023 έως και τις 27/10/2023, σε περιοχές του Δήμου Ήλιδας, διέπραξαν οκτώ κλοπές (επτά τετελεσμένες και μια απόπειρα), σε οικίες, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 4.950 ευρώ, κοσμήματα και τιμαλφή, αξίας 11.700 ευρώ.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.

Ως προς την μεθοδολογία επισημαίνεται ότι, οι κατηγορούμενοι δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και έχοντας διακριτούς ρόλους, είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών οικιών, τις οποίες διερρήγνυαν με χρήση αιχμηρών αντικειμένων.

Επιπλέον, επόπτευαν τους στόχους οικίες και εισέρχονταν στο εσωτερικό, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, ενώ ενάλλασσαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών και την μεταφορά των κλοπιμαίων, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός και η σύλληψή τους από τις Αστυνομικές Αρχές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις