Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

Ηλεία: Σινεμά στις πλατείες 2023

Share

Σινεμά στις πλατείες 2023: Για 10η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Ολυμπίας προβάλλει ταινίες για όλη την οικογένεια σε χωριά του νομού Ηλείας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους διοργανώνει το φετινό καλοκαίρι, για 10η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ με προβολές επιλεγμένων ταινιών σε χωριά του νομού Ηλείας.

Με το πρόγραμμα αυτό το Φεστιβάλ Ολυμπίας προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά απομακρυσμένων περιοχών και στις οικογένειές τους να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ στη μεγάλη οθόνη ποιοτικές ταινίες από τον σύγχρονο ευρωπαϊκό κινηματογράφο, ενώ ταυτόχρονα αποτίει φόρο τιμής στους πλανόδιους κινηματογραφιστές των περασμένων εποχών που μέχρι και τη δεκαετία του 1970 περιόδευαν τα καλοκαίρια στην ελληνική επαρχία, ψυχαγωγώντας τους κατοίκους της με ταινίες από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Οι ταινίες, πολλές από τις οποίες έχουν βραβευτεί σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, απευθύνονται στο ευρύ κοινό ενώ αρκετές από αυτές προέρχονται από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του «Νεανικού Πλάνου» και θέτουν στο κέντρο της προσοχής τους την παιδική και νεανική ηλικία με θέματα που απασχολούν όχι μόνο τα παιδιά και τους νέους αλλά και το ευρύτερο σύνολο της κοινωνίας.

Το ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 και αποτελεί τη μετεξέλιξη τριών προηγούμενων προγραμμάτων open air προβολών που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Ολυμπίας στο νομό Ηλείας από το 2007 έως το 2009 (Πρώτη φορά Cinema, Cine Άλσος και Μικρός Σεπτέμβρης), συνολικά δε μέχρι σήμερα έχει επισκεφθεί περισσότερα από 100 χωριά στο νομό Ηλείας και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 300 προβολές ταινιών.

Οι προβολές του προγράμματος ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ διοργανώνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμους και άλλους φορείς (πολιτιστικοί σύλλογοι, τοπικές κοινότητες, σωματεία, ομάδες πολιτών κλπ.).

Φέτος είναι διαθέσιμες 28 ταινίες (9 ελληνικές και 17 διεθνούς παραγωγής) από τις οποίες 24 μυθοπλασίας και 4 κινουμένου σχεδίου. Όλες οι ξένες ταινίες μυθοπλασίας προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους ενώ οι 2 ταινίες κινουμένου σχεδίου είναι μεταγλωττισμένες και οι άλλες δυο χωρίς λόγια.

Οι φορείς που επιθυμούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα υποβάλλουν Αίτηση Συμμετοχής έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που είναι αναρτημένη στον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ολυμπίας (https://olympiafestival.gr/).

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις