Τε. Σεπ 28th, 2022
Ο Κ. Τζαβάρας φέρεται να διαφοροποιήθηκε εμποδίζοντας την προσπάθεια της ΝΔ για ταυτόχρονη ακρόαση

Σημαντική διαφοροποίηση του Ηλείου πολιτικού Κώστα Τζαβάρα σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας.

Ενώ η αρχική θέση του κόμματος της ΝΔ ήταν να καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες μαζί, ο κ. Κ. Τζαβάρας  υποστήριξε ότι πρέπει να καταθέσει ο κάθε ένας ξεχωριστά.

Να σημειώσουμε ότι η ξεχωριστή κατάθεση ήταν και η θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μιας και ο συσχετισμός δυνάμεων ήταν οριακός  (10 βουλευτές της Κυβέρνησης και 9 βουλευτές της αντιπολίτευσης) ο κ.Τζαβάρας με την στάση του ανάγκασε τη ΝΔ να αλλάξει θέση.

Έτσι, ο κ. Τζαβάρας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ. Τελικά, μάλλον έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…

Σημειώνεται ότι από χτες είχε γίνει σαφές το «γαλάζιο σχέδιο» ώστε εννέα άτομα να καταθέσουν, να ακούσουν ερωτήσεις βουλευτών, να απαντήσουν σε όσες ερωτήσεις θέλουν, χωρίς οι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν.

«Διαπιστώσαμε αυτό που υποψιαζόμασταν. Ότι η συνταγματική εκτροπή θα έχει συνέχεια. Στη διάσκεψη η Ν.Δ. επέλεξε να ακολουθηθεί μια διαδικασία που δεν θα επιτρέψει ουσιαστική συζήτηση, να κληθούν ταυτόχρονα εννέα άνθρωποι και όχι είτε κατά μόνας είτε σε δύο ενότητες, οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο παρόν σκάνδαλο και οι προηγούμενοι» έλεγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Κατρούγκαλος σε δημοσιογράφους μετά τη διάσκεψη.

«Δεν είναι ο ορθός τρόπος για να γίνει η διαδικασία και να υπάρξει συμπέρασμα. Ζητήσαμε να προσέρχεται ο καθένας και να υποβάλλονται τα ερωτήματα. Κατά μόνας.

Δεν έγινε δεκτό. Αιτιολογήθηκε η πλειοψηφία ότι αυτό προκύπτει από τον Κανονισμό, όπως βέβαια τον ερμηνεύει η πλειοψηφία» συμφώνησε η Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ.

 

Με πηγή το avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.