Σα. Σεπ 24th, 2022
Αλλάζει τους όρους του οικονομικού παιχνιδιού η Ρωσία

Όχι δεν είναι ανέκδοτο. Ενώ οι “φωστήρες” της Δύσης διέδιδαν τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου ότι από το εμπάργκο της Δύσης η Ρωσία θα καταρρεύσει οικονομικώς και θα αναγκαστεί να σταματήσει τον πόλεμο, ακόμη και να ανατραπεί ο Πούτιν από την εξουσία… 

Όχι μόνο τίποτα από αυτά δεν συνέβη αλλά η Ρωσία κυριολεκτικά διπλασίασε τα έσοδά της από τις πωλήσεις πετρελαίου στην Ευρώπη. Το Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα (CREA) με έδρα στην Φινλανδία,σε έκθεσή του αποκαλύπτει ότι η Ρωσία έχει πουλήσει ενεργειακούς πόρους αξίας 46 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό είναι περίπου διπλάσιο από τον αριθμό των πωλήσεων την ίδια περίοδο το 2021, σύμφωνα με την CREA.

Εάν προσθέσει κανείς και τις συμφωνίες “μαμούθ” με Κίνα και Ινδία, καταλαβαίνει κανείς ότι δύσκολα η Ρωσία θα “γονατίσει” από τις κυρώσεις των Δυτικών.

Η ανακοίνωση ότι ο Πούτιν εξετάζει πολύ σύντομα να συνδέσει το ρούβλι σε σταθερή ισοτιμία με τον χρυσό, δείχνει ότι η Ρωσία όχι μόνο δεν θα χρεοκοπήσει αλλά ότι αλλάζει τους όρους του οικονομικού παιχνιδιού παγκοσμίως, καταφέρνοντας παράλληλα οικονομικό πλήγμα σε δολάριο και ευρώ!

Στο papafotis.gr σκοπός μας είναι να σας πληροφορούμε για το τι ακριβώς συμβαίνει. Όπως και εσείς, έτσι και εμείς έχουμε χορτάσει από …σανό. Α, και κάτι άλλο. Για να μην μας πουν κάποιοι “καλόβουλοι” ότι παρουσιάζουμε τα θετικά μόνο για την Ρωσία (ξαφνικά αυτό απαγορεύεται) να τονίσουμε πως ούτε η Βρετανία χρεοκόπησε μετά το brexit όπως υποστήριζαν οι ίδιοι …έμποροι σανού. Αυτά προς το παρόν και έπεται συνέχεια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.