Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Η ΝΔ διαγράφει τον Αυγενάκη

Share

Η ΝΔ διαγράφει τον Αυγενάκη μετά τη χειροδικία σε βάρος υπαλλήλου στο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Νωρίτερα, ο Λ. Αυγενάκης είχε δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα (με τον οποίο συζήτησε περίπου μισή ώρα και έφυγε από πίσω έισοδο), αλλά και στον διευθυντή της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη (στο γραφείο του οποίου έμεινε μόνο λίγα λεπτά).

Στη συνέχεια, συνεδρίασε η επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, η οποία και αποφάσισε την αποπομπή του βουλευτή από την ΚΟ του κόμματος.

Κομματικές πηγές ανέφεραν ότι η διαδικασία της παραπομπής της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ ήταν απαραίτητη καθώς αφορούσε βουλευτή του κόμματος, και ότι ήταν η συντομότερη διαδικασία που θα μπορούσε να ακολουθηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν οργισμένος με τη συμπεριφορά του Αυγενάκη, καθώς η έκταση που πήρε το περιστατικό «θόλωσε το μήνυμα» της προσπάθειας αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας με την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι νωρίτερα την Τετάρτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός είπε για το περιστατικό ότι «ήταν μια κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε», ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν «στην αγωνία μου να προλάβω την πτήση», αλλά και ότι δεν υπήρχε «καμία χειροδικία, καμία λιποθυμία».

Δήλωσε, δε, ότι «δεν έχω κανένα ζήτημα να αντιμετωπίσω τη δικαιοσύνη», καθώς και ότι «δεν υπάρχει τέτοια σκέψη», όταν ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις