Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Η Microsoft θα κατασκευάσει κέντρο δεδομένων AI αξίας 3,3 δισ. δολαρίων

Share

Η Microsoft θα κατασκευάσει κέντρο δεδομένων AI αξίας 3,3 δισ. δολαρίων.

Σε μια στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο κέντρο δεδομένων Τεχνητής Νοημοσύνης στο Racine του Wisconsin, με επένδυση ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το έργο έχει πολιτικές προεκτάσεις, καθώς ο Λευκός Οίκος του Τζο Μπάιντεν επιχειρεί να επιτεθεί στις οικονομικές πολιτικές του Τραμπ.

Το PC Mag αναφέρει ότι η Microsoft πραγματοποιεί μια νέα επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη, κατασκευάζοντας ένα νέο κέντρο δεδομένων στο Racine του Wisconsin, με κόστος 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από ένα προηγούμενο σχέδιο του Ταϊβανέζου κατασκευαστή iPhone της Apple, της Foxconn, να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο κατασκευής οθονών στην ίδια έκταση, το οποίο ναυάγησε.

Η Microsoft υπόσχεται ότι το νέο κέντρο δεδομένων θα δημιουργήσει περίπου 2.300 θέσεις εργασίας για την κατασκευή του κέντρου και 2.000 μόνιμες θέσεις εργασίας όταν αυτό ολοκληρωθεί.

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τρώει παγωτό κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Little Man Ice Cream, στο Ντένβερ, Τρίτη 21 Ιουλίου 2015. (AP Photo/Brennan Linsley)
Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τρώει παγωτό κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Little Man Ice Cream, στο Ντένβερ, Τρίτη 21 Ιουλίου 2015. (AP Photo/Brennan Linsley)

Η ανακοίνωση του νέου κέντρου δεδομένων εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης της Microsoft για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα τα σχέδια στο Ουισκόνσιν μαζί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα βοηθήσουν τη Microsoft να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη της για περισσότερη υπολογιστική ισχύ για να τροφοδοτήσει τα ενεργοβόρα έργα AI.

Τα τελευταία χρόνια, ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και το κλίμα έχει γίνει μια αυξανόμενη ανησυχία.

Ωστόσο, η Microsoft συνεχίζει τη μαζική προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης, τονίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας για το μέλλον.

Αυτή την εβδομάδα, ο Κέβιν Σκοτ, CTO της Microsoft, τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας στην ανάπτυξη της AI, δηλώνοντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια κατασκευάζει “μεγάλους υπερυπολογιστές για την εκπαίδευση μοντέλων AI”.

Το νέο κέντρο δεδομένων AI στο Ουισκόνσιν θα φιλοξενήσει επίσης μια “ακαδημία Datacenter” για την εκπαίδευση 1.000 ατόμων στην πολιτεία για θέσεις εργασίας STEM, αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για εξειδικευμένους εργαζόμενους στον τομέα.

Το “Co-Innovation Lab” που θα κατασκευάσει η Microsoft στην πολιτεία θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη της τεχνολογίας AI.

Η πρώην τοποθεσία της Foxconn υποτίθεται ότι θα φιλοξενούσε ένα εργοστάσιο 20 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών για οθόνες τηλεοράσεων και ψηφιακών συσκευών, πριν τα σχέδια καταρρεύσουν.

Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια για το έργο σε τέσσερα χρόνια και η πολιτεία του Ουισκόνσιν επένδυσε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια, ο χώρος παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αχρησιμοποίητος.

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις