Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024

Η Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν ιδρύει το δικό της κόμμα

Share

Η Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν ιδρύει το δικό της κόμμα.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν και εγγονή του Ζαν Μαρί Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ, εκμεταλλεύτηκε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Le Figaro για να ανακοινώσει την ίδρυση ενός νέου δεξιού κόμματος. Η 35χρονη, η οποία είχε μόλις εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το κόμμα Reconquete του Ερίκ Ζεμούρ, διαγράφηκε από το κόμμα μαζί με τρεις από τους τέσσερις άλλους ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών για την Εθνοσυνέλευση που ακολούθησαν λίγο αργότερα.

Προηγουμένως είχε αρνηθεί να ακολουθήσει την αυστηρή στάση του Ζεμούρ έναντι του «Εθνικού Συναγερμού» και είχε δώσει «γραμμή» υπέρ του κόμματος της θείας της, αν και το τελευταίο είχε προηγουμένως αρνηθεί να συνάψει συμφωνίες με το Reconquete. Σε μια απελπιστική κατάσταση για το κόμμα του Ζεμούρ, ήθελε ωστόσο να συμβάλει σε μια δεξιά επιτυχία προς το συμφέρον της Γαλλίας. Το RN, από την άλλη πλευρά, υπολόγιζε ότι, παίρνοντας αποστάσεις από το Reconquete και απορρίπτοντας τον όρο «παλιννόστηση», θα ήταν πιο προσιτό στους ψηφοφόρους του κέντρου.

Πριν από δώδεκα χρόνια, η Μαριόν Μαρεσάλ ήταν είκοσι δύο ετών όταν έγινε το νεότερο άμεσα εκλεγμένο μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας με το κόμμα Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν. Εκείνη την εποχή, η εγγονή του ιδρυτή του FN Ζαν-Μαρί Λεπέν έγινε κάτι σαν η «μασκότ της νέας δεξιάς».

Θέλει να αποφύγει την αντιπαράθεση με τη θεία της

Ωστόσο, η πτυχιούχος νομικής αποφάσισε να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2017 και αποσύρθηκε από την πολιτική. Λέγεται ότι με το βήμα αυτό ήθελε επίσης να αποφύγει μια πιθανή αντιπαράθεση με τη θεία της Μαρίν Λεπέν.

Η ίδρυση ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου στη Λυών (Issep), το οποίο με περίπου εξήντα φοιτητές έχει εξελιχθεί σε κέντρο εκπαίδευσης για νέους δεξιούς, την έχει επίσης καταστήσει σοβαρό πνευματικό ηγέτη. Για τις φετινές ευρωεκλογές, η ίδια, η οποία είχε συμμετάσχει στην προεδρική εκστρατεία του 2022 του Γαλλοεβραίου δημοσιογράφου Ερίκ Ζεμούρ – ο οποίος είχε συκοφαντηθεί ως ακροδεξιός – ήταν τώρα η επικεφαλής υποψήφια της Reconquete.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έγινε φανερό ότι αυτή η συμμαχία δεν θα διαρκούσε πολύ. Η αντιμεταναστευτική αποστολή του Ζεμούρ εξελίχθηκε υπερβολικά σε μια πικρή εκστρατεία παρεμπόδισης κατά της Μαρίν Λεπέν, η οποία κατά τη γνώμη του είχε γίνει «πολύ χαλαρή».

Η Μαρεσάλ θέλει η «Ταυτότητα-Ελευθερία» (Identité-Libertés) να θεωρείται μέρος ενός «τρίπτυχου»

Οποιαδήποτε απόκλιση της Μαριόν Μαρεσάλ, η οποία ονειρευόταν να «βαδίσει χωριστά αλλά να χτυπήσει μαζί» για το δεξιό στρατόπεδο στο στυλ του στρατάρχη φον Μόλτκε, αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και μάλιστα απορρίφθηκε σθεναρά. Ο στενός κύκλος του Ζεμούρ ανέμενε μάλιστα σοβαρά ότι ο Ζεμούρ θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές του 2027 εις βάρος της Λεπέν σε μια αναμέτρηση με τον αριστερό Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Η Μαριόν Μαρεσάλ επέλεξε και ανακοίνωσε ένα όνομα για το νέο κόμμα, «Ταυτότητα-Ελευθερία» (Ταυτότητα και Ελευθερίες). Όταν ιδρυθεί, μπορεί να βασιστεί στη δομή του αποσχισθέντος κόμματος «Mouvement Conservateur» (Συντηρητικό Κίνημα), το οποίο προέκυψε από τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων το 2013.

Η προηγούμενη πρόεδρος του κόμματος, Λοράνς Τροσί, αφήνει την προεδρία στην Μαρεσάλ. Ωστόσο, οι τρεις συνάδελφοί της στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι επίσης έχουν διαγραφεί, και τρία νεοεκλεγέντα μέλη της Εθνοσυνέλευσης θα αποτελέσουν επίσης τη ραχοκοκαλιά του νέου κόμματος. Όπως δήλωσε η Μαρεσάλ στη Le Figaro, θα ήθελε να δει την «Ταυτότητα-Ελευθερία» ως μέρος ενός πολιτικού «τριπτύχου».

Η Δεξιά δεν πρέπει να καθοδηγείται από την Αριστερά

Αυτό θα πρέπει να αποτελείται από το νέο της κόμμα, το RN ως «μελλοντικό προεδρικό κόμμα» και τους αποσχισθέντες ρεπουμπλικάνους που οργανώνονται στο UDR γύρω από τον πρώην πρόεδρό του Ερίκ Σιοτί. Η Μαριόν Μαρεσάλ φλερτάρει έντονα με τη θεία της Μαρίν Λεπέν, υποσχόμενη να απευθυνθεί σε ομάδες ψηφοφόρων που δεν είχαν προηγουμένως προσεγγιστεί από την ακροδεξιά με μια φιλελεύθερη οικονομική πορεία.

Πρόκειται, για παράδειγμα, για πιο αστικούς, ηλικιωμένους ή καθολικούς ψηφοφόρους στη δυτική Γαλλία και γενικά για το δεξιό, αντισοσιαλιστικό κέντρο. Το πιστεύω τους είναι μια δεξιά που δεν επιτρέπει να οδηγείται συνεχώς στο υπερεθνικό τείχος που ορθώνει απέναντί της η αριστερά.

Αυτό απαιτεί συνταγματικές αλλαγές

Εξάλλου, η ασφάλεια των δικών μας πολιτών θα υπερισχύει τελικά των θεμελιωδών δικαιωμάτων που μπορούν να διεκδικήσουν οι λαθρομετανάστες για τον εαυτό τους εδώ σήμερα. Για να γίνει αυτό πράξη, πάντως, θα χρειαστούν σημαντικές συνταγματικές τροποποιήσεις – και ακόμη περισσότερο η προθυμία της Μαρίν Λεπέν να εμπλακεί σε αυτόν τον καταμερισμό εργασίας με την αποστάτρια ανιψιά της.

Η Μαρεσάλ είναι μαχητική: «Η κατάσταση είναι δραματική: η Γαλλία ασφυκτιά από το χρέος- ο κομμουνισμός διαλύει ολόκληρη την εθνική επικράτεια- ο ισλαμισμός εξακολουθεί να απειλεί- κάθε μέρα μαθαίνουμε το μικρό όνομα ενός νέου θύματος της χαλαρής δικαιοσύνης». Παρά την αδιαμφισβήτητη πρόοδο σε επίπεδο ψήφων, το εθνικό στρατόπεδο δεν κατάφερε να ενώσει αρκετούς Γάλλους. Επομένως, είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε σήμερα για την αυριανή νίκη. «Πρέπει να τα πάμε καλύτερα και να συνεργαστούμε με όλες τις χρήσιμες δυνάμεις, μέχρι τον πρόεδρο του «Deboutla France» Νικολά Ντιπόν Ενιάν», δήλωσε η 34χρονη.

Πηγή: Junge Freiheit

Πηγή: NewsFire.GR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις