Το να καταφέρει ένας πολιτικός με τις ενέργειές του να επιστραφούν 490.000 ευρώ σε πολίτες της Ηλείας δεν είναι κάτι που ακούμε συχνά τις τελευταίες δεκαετίες.

Συνήθως, συμβαίνει το αντίθετο… Δηλαδή, με παραλήψεις και αβελτηρίες να χάνονται ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης, να καθυστερούν έργα υποδομής, με τα γνωστά αποτελέσματα που είναι ορατά σε όλους εμάς που ζούμε στην Ηλεία τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Τουλάχιστον.

Έτσι, αυτή η ευχάριστη εξαίρεση της κ. Βεργοπούλου ήρθε ως πνοή αισιοδοξίας για το μέλλον. Να συνειδητοποιήσουμε, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά, σε όλους τους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι όχι μόνο επιθυμούν να προσφέρουν στους συμπολίτες τους αλλά είναι ικανοί να το πράξουν.

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωσή της στο protagonistes.tv και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαφώτη, πως όταν ανέλαβε την διοίκηση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ν.Ηλείας δεν γινόταν τιμολόγηση του νερού που κατανάλωναν οι δημότες και οι επιχειρήσεις. Τα χρέη ήταν προφορικά! Και μάλιστα, για όλα αυτά είχαν ασκηθεί πολιτικές πιέσεις…

Ακριβώς επειδή δεν εκδίδονταν τιμολόγια, δεν μπορούσε να καταλογιστεί για να εισπραχθεί ο ΦΠΑ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκδικήσει την επιστροφή του ΦΠΑ από την Εφορία ο Διαβαθμιδικός για τόσα χρόνια. Μέχρι που έδωσε τέλος σε αυτό η Διοίκηση Βεργοπούλου (2016 – 2019) και έτσι θα μπουν τώρα στα ταμεία 490.000 ευρώ από την επιστροφή του ΦΠΑ.

Επίσης, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά της στην απόρριψη από θεσμικούς φορείς της πρότασης που είχε καταθέσει, για να εξοικονομηθεί  κόστος λειτουργίας και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες ταυτόχρονα.

Για να μην χαθεί μια θέση διορισμένου διευθυντή, η πρότασή της  δεν εισακούσθηκε, όπως η ίδια ισχυρίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *