Εκδήλωση προς τιμήν του μαθηματικού και μέλους της Μαθηματικής Εταιρείας Μανώλη

Δελτίο Τύπου

Το Παράρτημα Ν. Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ΙΠΠΙΑΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ» και ο Δήμος Ήλιδας συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 και ώρα 8 μ.μ εκδήλωση προς τιμήν του μαθηματικού και μέλους της Μαθηματικής Εταιρείας Μανώλη Αγιομυργιαννάκη στο Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ήλιδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται παράλληλα με την εβδομάδα του 2 ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου Ηλείας ( 2 ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ) το οποίο είναι αφιερωμένο στον Μανώλη Αγιομυργιαννάκη. 

Στην εκδήλωση αυτή , κεντρικοί ομιλητές που θα φωτίσουν την προσωπικότητα και το έργο όχι μόνο του μαθηματικού αλλά και του ανθρώπου και ενεργού πολίτη του Νομού μας είναι οι :
Γεωργοπούλου Θεώνη – Πνευμονολόγος
Καλαντζής Θεόδωρος – Θεολόγος π. Λυκειάρχης
Κατρίνης Μιχάλης – Οδοντίατρος και Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Ν.Ηλείας

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την
οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου , της Αμαλιάδας, του Χαβαρίου , της Κεραμιδιάς και της Γαστούνης . Ήταν ενεργό μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ενώ δίδαξε και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Με αφετηρία την ένταξη του στο ΠΑΣΟΚ το 1974, ανέπτυξε κοινωνική και πολιτική δράση ως συνδικαλιστής εκπαιδευτικών και υποψήφιος βουλευτής ενώ το 2014 και το 2019 είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος στην Ηλεία .

Για τη Δ.Ε του Παραρτήματος Ν.Ηλείας
της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                            ΔΕΔΟΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *