Γιορτή της Γυναίκας

Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου «Η Ελληνίδα γυναίκα συμβάλλει τα μέγιστα στη συνοχή της κοινωνίας, της οικογένειας και συνεχίζει τον αγώνα για ίσες ευκαιρίες στο χώρο εργασίας…»

Η Ελληνίδα γυναίκα

Μια γυναίκα που ασχολείται με τα κοινά. Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας «Μέλισσας» στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, γνωρίζει καλά, εκτός από τα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία, το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του σήμερα και να αγωνίζεσαι για τα …αυτονόητα.

Στο papafotis.gr θεωρήσαμε ότι για σήμερα 8 Μαρτίου, αντί να σας «βομβαρδίσουμε» με δελτία Τύπου ανακοινώσεων δημάρχων / βουλευτών, να σας μεταφέρουμε τι δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μια απλή, καθημερινή, «μαχόμενη» γυναίκα όπως η κ. Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου.

Διαβάστε τι έγραψε:

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στην Ελλάδα καλύπτεται από απέραντο πέπλο πένθους.

Η σκέψη μας και η καρδιά μας βρίσκεται στο πλευρό των τραγικών μανάδων που τα παιδιά τους θυσιάστηκαν στο βωμό της κρατικής ολιγωρίας και αναποτελεσματικότητας.

Θλίψη, πόνος αβάσταχτος και θυμός που έχει φωλιάσει στην καρδιά όλων μας.

Η γυναίκα, ένα ζωτικό κύτταρο της κοινωνίας μας, ένας πολυδιάστατος ρόλος που σημαίνει οικογένεια, δημιουργία, έμπνευση και πολιτισμό με διάθεση και παρουσία συμμετοχής στους κοινούς αγώνες του λαού μας.

Καταλυτική η παρουσία και η μορφή της γυναίκας στο διάβα της ιστορίας μας από τη γυναίκα της επανάστασης του ’21 ως τη γυναίκα της Πίνδου, τη γυναίκα αγρότισσα έως τη σύγχρονη γυναίκα στην παραγωγή εργασίας αλλά και σε ανώτερους και ανώτατους θεσμικούς ρόλους.

Η Ελληνίδα γυναίκα συμβάλλει τα μέγιστα στη συνοχή της κοινωνίας, της οικογένειας και συνεχίζει τον αγώνα για ίσες ευκαιρίες στο χώρο εργασίας, διεκδικώντας διεύρυνση των δικαιωμάτων της γνωρίζονται ότι, οφείλει και ανάληψη μεγαλύτερων υποχρεώσεων.

Το κράτος και η κοινωνία είναι ανάγκη να αντιληφθούν πως ακόμα και σήμερα παρά τα όποια μέτρα, η γυναίκα εξακολουθεί να κακοποιείται με διάφορους τρόπους και να μετατρέπεται σε εξιλαστήριο θύμα (γυναικοκτονίες, θύμα επαγγελματικής εξαπάτησης, αμφισβήτηση από ανδροκρατούμενους χώρους, διασυρμό από τα ΜΜΕ κ.α.) και για αυτό οφείλει να λάβει περισσότερα και πιο ουσιώδη νομοθετικά μέτρα για να φέρει εις πέρας τους πολύπλευρους ρόλους της.

Εύχομαι δύναμη στις γυναίκες της Ελλάδας και όλου του κόσμου, με την προτροπή συμμετοχής τους στα κοινά και ενεργοποιώντας περισσότερο τη θέση τους στην κοινωνία και κυρίως χωρίς να χρειάζεται να αποδεικνύουν τα αυτονόητα…

Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου
Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *