Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Η «εξομολόγηση» του Νίκου Μπατζαλή

Share

Η «εξομολόγηση» του Νίκου Μπατζαλή, είναι ο τίτλος που εδώ στο papafotis.gr δώσαμε σε μια δημοσίευση την οποία έκανε ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Μια δημοσίευση, που τη θεωρούμε «κατάθεση ψυχής» του γνωστού στην Αμαλιάδα (και όχι μόνο) για τους αγώνες του και τις προσπάθειες του, να αναδείξει την παρουσία των Ελλήνων Τσιγγάνων με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη ( βιβλίο «Γκογκί»).

Πρόκειται για έναν από τους ανθρώπους, οι οποίοι εάν εκλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, μπορούν να προσφέρουν σημαντικά πράγματα στην τοπική κοινωνία.

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην εκλογική του προσπάθεια και θεωρούμε ότι οι δημότες Ήλιδας θα πρέπει να του δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσει την προσφορά του μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κλείνοντας την εισαγωγή μας να σας πληροφορήσουμε ότι, η φωτογραφία του κ. Νίκου Μπατζαλή είναι από ταξίδι του στην αγαπημένη μας «Πόλη των πόλεων».

Ακολουθεί η δημοσίευση του κ. Νίκου Μπατζαλή

Η ιστορία που θα μοιραστώ μαζί σας ξεκινά πριν 33 χρόνια και κάτι μήνες. Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι στις λαϊκές αγορές του νομού Ηλείας. Δύσκολος χώρος για ένα 20χρονο παιδί. Ήταν η εποχή που κυριολεκτικά “έπαιζες ξύλο” για το μεροκάματο σου.

Τότε γνωριστήκαμε με το Μιχάλη. Ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε να σταθώ στο χώρο αυτό. Αυτός με γνώρισε στον κ.Γιάννη Λυμπέρη. Κάπου στις αρχές του ’96 στην “Κίνηση πολιτών” Αμαλιάδας.

Η φιλία μας με το Μιχάλη Ανυφαντή δοκιμάστηκε στις Δημοτικές εκλογές του 1998. Ήταν 19 Σεπτέμβρη του 1998 όταν ο μετέπειτα δήμαρχος κ.Γιάννης Λυμπέρης μας ζήτησε να διαλέξουμε ποιος από τους δύο θα μείνει στο ψηφοδέλτιο και ποιος θα αποχωρήσει.

Ενώ μήνες νωρίτερα μας είχε “χρίσει” και τους δύο υποψηφίους στο συνδιασμό του.

Κάνοντας τεράστιο αγώνα για την παράταξη του. ΦΥΣΙΚΑ ΦΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!!!

Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά, έως σήμερα, που ήμουν τόσο κοντά σ’ έναν υποψήφιο Δήμαρχο. Από τότε η ταπεινότητα μου δεχόταν συνέχεια προτάσεις παραμονές των δημοτικών εκλογών.

Ιδιαίτερη τιμή για έναν απλό πολίτη που αγαπά τον τόπο του. Για πολλούς και διάφορους λόγους ποτέ δεν ενέδωσα, ενώ πραγματικά διψούσα να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο.

Κάνοντας ένα “φλας- μπακ” στον εσωτερικό μου κόσμο, νομίζω ότι δεν άντεχα την “πίεση” της γειτονιάς μου.

Της γειτονιάς Παπακαυκά της Αμαλιάδας, των Ελλήνων τσιγγάνων με καταγωγή την Κωνσταντινούπολη. Βλέπετε μια μερίδα αυτών είχε ( και έχει!!!) την εντύπωση ότι εάν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος, θα γίνω “Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό”.

Μια άλλη μερίδα είχε (και έχει!!!) έτοιμη τις πινακίδες: “Θα φάει λεφτά”, “θα αγωνίζεται μόνο για τα προσωπικά του συμφέροντα”.

Ένας- δύο πέρσι, μετά την ιστορική για τα Πολιτιστικά δρώμενα του νομού Ηλείας, εκδήλωση ΕΝΤΕΡΛΕΖΙ στο κέντρο Δεμίρης, με το μέγιστο Κώστα Χατζή και ένα φοβερό καστ καλλιτεχνών με επικεφαλής τον Αμαλιαδίτη Θεολόγο Αναγνωστόπουλο…

Βγήκαν να με κατηγορήσουν (με “φωτογράφησαν” δίχως να με κατονομάσουν) στο facebook για οικονομικά ωφέλη. Λέγοντας δε ότι έχουν αποδείξεις στα χέρια τους!!! Περιμένω ακόμα να τις δημοσιοποιήσουν.

Ήταν η πρώτη εκδήλωση ΕΝΤΕΡΛΕΖΙ στην Ελλάδα όπου βραβεύτηκαν 16 φοιτητές και ένας Γιατρός(!!!) από τη συγκεκριμένη πολιτισμική ομάδα του ελληνικού λαού.

Μια εκδήλωση, μέρος τριήμερων εκδηλώσεων της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, στην οποία ο πρόεδρος κ.Βασίλης Πάντζος με όρισε τότε ως υπεύθυνο της.

– Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εάν βρεθούν σε κάποια δύσκολη κατάσταση, ιδιαίτερα σε θέματα υγείας, θα ζητήσουν από μένα τον κακό(!!!) άνθρωπο να τηλεφωνήσω:

Στη Διονυσία, στο Δημήτρη, στο Γιώργο, στη Θεώνη, στο Νίκο για να επιλυθεί το πρόβλημα τους.

Εάν κάποιος χρειαστεί αίμα;

Την απάντηση τη γνωρίζεται ήδη.

Αυτή ήταν πάντα η ψυχοφθόρα αιτία που δε μου επέτρεπε ποτέ να είμαι υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές.

Ο πρώτος υποψήφιος Δήμαρχος που με άγγιξε σε ευαίσθητη χορδή ήταν ο κ.Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Πριν δύο περίπου χρόνια μου έκανε πρόταση να τον ακολουθήσω ως ενεργός πολίτης του Δήμου Ήλιδας και όχι ως κάτοικος της συνοικίας Παπακαυκά.

Ο άνθρωπος αυτός με εμπιστεύτηκε εκείνη την περίοδο, βάζοντας με υπεύθυνο σε διάφορες δράσεις που πλήρωνε από τη τσέπη του(!!!).

Θέλοντας δε να στηρίξει της κυκλοφορία της ιστορικής έκδοσης του Γκογκί- μνήμη κατάθεσε ένα σοβαρό ποσό στον εκδοτικό ΑΠΑΡΣΙΣ.(2.900€).

Υπάρχουν τα πρωτότυπα παραστατικά στη διάθεσή του κάθε ενδιαφερόμενου. Για κάποιους δικούς μου καθαρά λόγους, τον Απρίλιο του 2022, αποχώρησα από την παράταξη του κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

Τον ευχαρίστησα τότε δημόσια, τον ευχαριστώ και σήμερα που σεβάστηκε την επιθυμία μου.

Του εύχομαι καλή επιτυχία στον αγώνα του.

Γιατί σας κούρασα με αυτές τις σκέψεις;

Επειδή η ταπεινότητα μου πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο ένα πολύ μικρό λιθαράκι. Έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη που ζει στο δήμο Ήλιδας.

Καθώς επίσης, να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας που σπουδάζουν και πρέπει κάποτε να επιστρέψουν στον τόπο τους, στον τόπο μας!!!

Ίσως στις επόμενες εκλογές να είμαι υποψήφιος σε κάποιο συνδυασμό, ίσως και σε αυτές. Δεν ξέρω ακόμα.

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ. ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΗΘΕΙ!!!

Νίκος Μπατζαλής
Συγγραφέας- Ελεύθερος Επαγγελματίας

Υ.Γ. Λυπάμαι που παιδιά της γειτονιάς λείπουν για σεζόν στη νησιωτική Ελλάδα (και είναι εκατοντάδες), αφού ποτέ ο τόπος που γεννήθηκαν δεν τους έδωσε την ευκαιρία που περιμένουν. Ελπίζω σε καλύτερες ημέρες για όλα αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας!!!

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις