Δε. Σεπ 26th, 2022
Δικαίωση για τη Μυρτώ της Πάρου

Ανακοίνωση δημοσίευσε το Γραφείο Τύπου της «Πατριωτικής Ένωσης» για την τελική δικαίωση της Μυρτούς, η οποία είχε βιαστεί σε ηλικία 17 ετών στην παραλία από αλλοδαπό που είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ο βιαστής επιχείρησε να την δολοφονήσει χτυπώντας πολλές φορές το κεφάλι της στα βράχια.

Η άτυχη Μυρτώ κέρδισε τη μάχη για τη ζωή αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε ποτέ να αναρρώσει πλήρως από τις εγκεφαλικές βλάβες που επέφεραν τα δυνατά χτυπήματα.

 

Η Αποζημίωση στη Μυρτώ από το Ελληνικό Δημόσιο

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την παροχή αποζημιώσεως, από το Ελληνικό Δημόσιο, στη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, που έπεσε τραγικό θύμα Πακιστανού παράνομου μετανάστη, είναι μια μικρή δικαίωση και ανακούφιση για την ίδια, που έμεινε ανάπηρη, και για την οικογένειά της, που τη στηρίζει.

Η Μυρτώ είναι ένα σύμβολο, στο οποίο πρέπει να βλέπει ο καθένας το κόστος και τις συνέπειες ανεύθυνων και ιδεοληπτικών πολιτικών, που ασκούνται σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση.

Γιατί ένα πανέμορφο κορίτσι 17 ετών, που πήγε διακοπές, με την οικογένειά της, στην Πάρο, να πέσει θύμα ενός αλλοδαπού, που μπήκε παράνομα στη χώρα; Το ερώτημα αυτό ισχύει και για πολλά άλλα θύματα παρομοίων επιθέσεων.

Ορθώς αποφάσισε το Συμβούλιο Επικρατείας το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει αποζημίωση στη Μυρτώ και να αναλάβει τα καθημερινά έξοδα συντηρήσεως και ιατρικής της περιθάλψεως.

Το Ελληνικό κράτος όφειλε να παράσχει ασφάλεια στη Μυρτώ απέναντι σε έναν ξένο υπήκοο, παράνομο μετανάστη και απέτυχε να το
πράξει.

Η Πατριωτική Ένωση εκφράζει την αλληλεγγύη και την αγάπη της στη Μυρτώ και την οικογένειά της και βλέπει στο πρόσωπό της τον αγώνα για να μην υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις σαν κι αυτήν και για να ελεγχθεί, επιτέλους, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, η παράνομη μετανάστευση.

-ΤΟ –
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.