Σα. Οκτ 1st, 2022
Ο Γιώργος Κατσαμπέρης για την γιορτή της Μητέρας

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου. Σήμερα, ας σκεφτούμε πόσες μανούλες στην Ρωσία και στην Ουκρανία θα …«γιορτάσουν» έχοντας χάσει ένα παιδί τις τελευταίες εβδομάδες. Βέβαια, κοντά και αυτές τις μητέρες από την Αφρική και την Ασία, όπου το δράμα τους δεν αξίζει ούτε λίγα δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου.

Γενικώς, στο papafotis.gr δεν μας αρέσει να «θυμόμαστε» κάτι μόνο όταν είναι ημέρα επετείου. Για αυτό και δεν θα γράψουμε αφιέρωμα σήμερα για την γιορτή της Μητέρας, πέρα από την μικρή εισαγωγή που ήδη διαβάσατε. Αντί αυτού θα αναδημοσιεύσουμε ένα μικρό κείμενο που διαβάσαμε στο διαδίκτυο και μας άρεσε πολύ.

Το κοινοποίησε στη σελίδα του ο γνωστός Ηλείος δικηγόρος Γιώργος Κατσαμπέρης. 

Επειδή η μέρα είναι για τις μητέρες, η πολιτεία μας τι έχει κάνει για να προστατεύσει αυτές τόσα χρόνια; Γιατί από τη μητέρα με το παιδί στο τράστο και ένα παιδί στην αγκαλιά και το άλλο στο χέρι, σήμερα η Ελληνίδα μάνα δεν προστατεύεται ούτε από την εργασία της, ούτε δομές υπάρχουν, ούτε επιδοτείται για να μεγαλώσει το παιδί της μέχρι τα δυο, κινδυνεύει αν θα πάρει ΕΣΠΑ για τον παιδικό, χάνει τα επιδόματα αν έχει οικογενειακό εισόδημα πάνω από κάποια χρήματα, αναγκάζεται να αφήνει τα παιδιά σε νταντάδες, παππούδες και γιαγιάδες, χάνει τη δουλειά της, δεν έχει ευέλικτα ωράρια και όλα αυτά σε μια φιλελεύθερη κοινωνία που σέβεται τη γυναίκα και «επιδιώκει» ισότητα αντρών και γυναικών.

Εκτός αν είναι επιτυχία του συστήματος τα παιδιά να μεγαλώνουν με νταντάδες κάθε είδους είτε αλλοδαπές είτε κάτι άλλο. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν τι κάναμε, τι κάνουμε και τι πρέπει να κάνουμε και ας αφήσουν κάποιοι ταγοί τις δήθεν ευχές για τις μητέρες

Κατσαμπέρης Γιώργος κοινοποίηση
Κατσαμπέρης Γιώργος κοινοποίηση για την Γιορτή της Μητέρας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.