Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Γερμανία: Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί σε σπείρα λαθροδιακινητών που εξαρθρώθηκε σε εντυπωσιακή επιχείρηση

Share

Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί σε σπείρα λαθροδιακινητών που εξαρθρώθηκε σε εντυπωσιακή επιχείρηση στη Γερμανία!

Επιφανή μέλη της CDU και της SPD της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είναι μεταξύ των υπόπτων μελών της συμμορίας λαθροδιακινητών που εξαρθρώθηκε σε μεγάλη επιχείρηση την περασμένη εβδομάδα.

Οι ύποπτοι φέρονται να βοήθησαν πλούσιους αλλοδαπούς, κυρίως από την Κίνα, να εισέλθουν και να μείνουν μόνιμα στη Γερμανία έναντι εξαψήφιων ποσών.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ερωτήσεων και απαντήσεων στο κοινοβούλιο του κρατιδίου του Ντίσελντορφ, την οποία ζήτησε η AfD, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπένγιαμιν Λίμπαχ (Πράσινοι) ανέφερε το όνομα του Γενς Μπρέκερ, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της SPD στις υποδιευθύνσεις Χάινσμπεργκ και Έουσκιρχεν.

Ο σοσιαλδημοκράτης εργάζεται στη διοίκηση της περιφέρειας του Ντύρεν και βρίσκεται τώρα υπό κράτηση ως ύποπτος για δωροδοκία.

Μακροχρόνια περιφερειακή σύμβουλος του CDU συνελήφθη

Δύο πολιτικοί της CDU από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι επίσης μεταξύ των υπόπτων, συμπεριλαμβανομένου του Βέρνερ Στουμπ (1999 – 2013), μακροχρόνιου περιφερειακού συμβούλου της περιφέρειας Ρηνανίας-Ερφτ. Σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος της ξενοδοχειακής εταιρείας Villa Sophienhöhe στο Κέρπεν-Νιντερμπολχάιμ.

Ο Λίμπαχ τόνισε στο κοινοβούλιο του κρατιδίου την Πέμπτη ότι το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για όλους. Η CDU δεν θέλησε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς κατά των μελών της και παρέπεμψε στις συνεχιζόμενες έρευνες.

Η SPD στην περιοχή του Ντίρεν, από την άλλη πλευρά, ήταν “σοκαρισμένη από τις σοβαρές κατηγορίες”, όπως ανέφερε η εφημερίδα Kölner Stadtanzeiger. “Περιμένουμε από τον Γενς Μπρέκερ να συνεργαστεί άμεσα και πλήρως με τις ανακριτικές αρχές. Εάν οι ισχυρισμοί επιβεβαιωθούν, ο Γενς Μπρέκερ δεν έχει θέση στις τάξεις των Σοσιαλδημοκρατών”.

38 λαθροδιακινητές στο στόχαστρο των ανακριτικών αρχών

Κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής επιδρομής σε οκτώ ομόσπονδα κρατίδια, δέκα ύποπτα μέλη μιας συμμορίας λαθροδιακινητών συνελήφθησαν στις 17 Απριλίου. Συνολικά, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε περίπου 100 κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Στο στόχαστρό τους βρίσκονται 38 ύποπτα μέλη της συμμορίας και 147 άτομα που πιστεύεται ότι διακινούνται λαθραία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν τα μέλη της οικογένειας που συνελήφθησαν αργότερα προστίθενται στο σύνολο, υπάρχουν περίπου 350 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία είναι Κινέζοι υπήκοοι.

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις