Τε. Σεπ 28th, 2022
Τον παραίτησαν για να μην απολυθούν 30.000 εργαζόμενοι

Παρελθόν είναι για τη Volkswagen, ο διευθύνων σύμβουλός της Herbert Diess. Αυτή η είδηση έσκασε σαν «βόμβα» στη Γερμανία, επειδή δεν ήρθε μόνη της αλλά συνοδευόταν από κάτι «μεγαλύτερο».

Από μια άλλη είδηση, η οποία θέλει τον κ. Diess να απαιτεί από το Δ.Σ. της εταιρίας την απόλυση 30.000 εργαζομένων στην Volkswagen για να έχει επιτυχία, όπως υποστήριζε, η πλήρης μετάβαση της εταιρίας στην ηλεκτροκίνητη εποχή.

Φυσικά, ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι αυτό σήμανε συναγερμό στο πολιτικό προσωπικό της Γερμανίας και ιδίως στο κυβερνητικό επιτελείο. Ενόψει ενός πολύ σκληρού χειμώνα με το ρωσικό φυσικό αέριο σε έλλειψη, να έχεις ξαφνικά να διαχειριστείς και 30.000 ανέργους μέσα σε μια ημέρα από μια εταιρία σύμβολο της γερμανικής ισχύος. Εφιάλτης!

Βέβαια, η εποχή της πλήρους ηλεκτροκίνησης για την Volkswagen φαίνεται να πηγαίνει αρκετά προς τα πίσω, αφού απαιτούνται τεράστιες ποσότητες στρατηγικών μετάλλων. Ποσότητες που η Γερμανοί είχαν υπολογίσει να προμηθευτούν από τη …Ρωσία του Πούτιν.

Με τις κυρώσεις που επέβαλλαν όμως στον Πούτιν, τώρα αυτό πρέπει να το ξεχάσουν. Όπως και την αγορά αυτών των απαραίτητων υλικών από την Κίνα, η οποία είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατηγικών μετάλλων. Είναι ξεκάθαρο ότι η Κίνα τάσσεται υπέρ της Ρωσίας και προετοιμάζει εισβολή στην Ταϊβάν σύντομα, όπως υποστηρίζει ο αρχηγός της CIA.

Δύσκολος ο χειμώνας που έρχεται λοιπόν για τη Γερμανία. Ενώ βρισκόμαστε ακόμη στον καυτό Ιούλιο, όλοι έχουν το μυαλό τους στον παγωμένο χειμώνα.

Ο πληθωρισμός και η κατρακύλα του άλλοτε πανίσχυρου ευρώ, ο φόβος μαζικής πτώχευσης εταιριών λόγω της βίαιης αύξησης των επιτοκίων δανεισμού, ένας πόλεμος στην Ουκρανία που δεν τελειώνει αλλά απαιτεί συνεχώς νέες ενισχύσεις στο καθεστώς Ζελένσκι για να μην καταρρεύσει, έχουν αφυπνίσει στη Γερμανική ελίτ τους εφιάλτες του μεσοπολέμου.

Ο οικονομικός αρμαγεδδών πλησιάζει με γρήγορα βήματα την Ευρώπη, η οποία συνεχώς πυροβολεί τα πόδια της με τις αποφάσεις που παίρνει εδώ και χρόνια.

Αν μη τι άλλο, ο χειμώνας του 2022 – 2023 θα είναι ένας συναρπαστικός χειμώνας στην Ευρώπη για τους ιστορικούς του μέλλοντος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.