Πράσινο σαπούνι για τον κήπο σας

Πολλές νοικοκυρές προτιμούν το πράσινο σαπούνι για όλες τις δουλειές στην καθαριότητα στου σπιτιού. Γνωρίζετε όμως, ότι το πράσινο σαπούνι έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στον κήπο σας για την προστασία των φυτών σας εξίσου; 

Εάν δεν το γνωρίζατε λοιπόν, μάθετε πως το πράσινο σαπούνι είναι παραδοσιακά το πιο διαδεδομένο φυσικό υλικό που χρησιμοποιείται σε ερασιτεχνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση διαφόρων εντόμων όπως της μελίγκρας και του αλευρώδη στα φυτά του κήπου και του μπαλκονιού μας.

Πρέπει να σημειώσουμε, πως το πράσινο σαπούνι έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όταν χρησιμοποιείται σε προληπτικό επίπεδο. Δηλαδή, καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν και στον κήπο σας, όπως συμβαίνει άλλωστε για πολλά πράγματα στην ζωή μας γενικότερα.

Πρέπει να θυμόσαστε ότι δεν είναι τόσο δραστικό σε θεραπευτικό επίπεδο όταν δηλαδή έχουν ήδη παρουσιαστεί έντονες προσβολές από έντομα στα στα φυτά μας.

Εφαρμογή:

Αναμιγνύουμε 1 κουταλιά της σούπας (15 γραμμάρια) τριμμένο πράσινο σαπούνι και 1 κουταλιά του γλυκού οινόπνευμα (5ml) σε 1 λίτρο νερό και ψεκάζουμε τα φυτά μας τόσο στην κάτω όσο και στην πάνω επιφάνεια των φύλλων. Για μεγαλύτερη προστασία, επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του φυσικού εντομοκτόνου προληπτικά κάθε βδομάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *