Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Φουλ επίθεση Τσίπρα με αιχμή το κόστος ρεύματος

Share

Φουλ επίθεση!

Σε ολική πολιτική επίθεση περνά ο Αλέξης Τσίπρας για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος κάνοντας λόγο για “εγκληματικές πολιτικές σε βάρος των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων”.

Ο πρώην Πρωθυπουργός εμφανίστηκε σήμερα σε τηλεοπτική πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανανεωμένος πολιτικά από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αποφασισμένος να συγκρουστεί με την Κυβέρνηση, έχοντας σαν αιχμή του δόρατος την εξωφρενική και εκτός ελληνικής πραγματικότητας υπέρογκη αύξηση του κόστους στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ζήτησε πλαφόν στην χονδρική τιμή και να γίνει παρέμβαση στο χρηματιστήριο ενέργειας. Υπενθύμισε στους τηλεθεατές ότι το χρηματιστήριο ενέργειας είναι ευρωπαϊκή οδηγία. Όπως είπε, “το ζήτημα είναι ότι έχεις νομικό πλαίσιο, το οποίο εφαρμόζεται όμως στρεβλά στην Ελλάδα”.

Στη συνέχεια κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους “δολοφονικούς” λογαριασμούς που πηγαίνουν στα νοικοκυριά και είπε ότι πριν τα κέρδη για τις επιχειρήσεις ήταν 4 ευρώ η μεγαβατώρα και τώρα έχει πάει στα 100 ευρώ το κέρδος…

Επίσης, ζήτησε την αύξηση του κατώτατου μισθού επειδή όπως είπε “δεν έχει δημοσιονομικό κόστος. Το αντέχει η αγορά, και πρέπει να γίνει γιατί ο πληθωρισμός είναι στο 9% και πρέπει να ζήσει και ο κόσμος”.

Για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είπε χαρακτηριστικά: Αυτά τα χρέη που συσσωρεύονται σήμερα δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν. Χρειάζεται μερική διαγραφή χρέους στις μικρές επιχειρήσεις”.

Τέλος, ζήτησε εκλογές τώρα και όχι μετά από ένα χρόνο “για να αποφύγουμε την ανθρωπιστική κρίση που προκαλούν τα μέτρα Μητσοτάκη”, όπως τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις