Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Φιάσκο στις εκλογές; Προβλήματα στα τάμπλετ

Share

Φιάσκο στις εκλογές; Προβλήματα στη σωστή λειτουργία στα τάμπλετ των δικαστικών αντιπροσώπων!

Συγκεκριμένα, από το πρωί και την έναρξη της διαδικασίας υπάρχει πρόβλημα στα τάμπλετ των δικαστικών αντιπροσώπων αλλά και στο σύστημα καταγραφής των ποσοστών συμμετοχής!

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών είχε χαρακτηρίσει «μικροπρόβλημα» το θέμα με τα τάμπλετ, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση!

Σύμφωνα με το OPEN, η πλατφόρμα του SRT είχε ανοίξει από τις 10 για να μπορούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να καταχωρούν τα ποσοστά της συμμετοχής των εκλογέων.

Όμως, λόγω δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Singular Logic δεν μπορούσαν να μπουν και έτσι δόθηκε παράταση, προκειμένου να μπορούν να περάσουν τα στοιχεία.

Η διαδικασία έχει ήδη πάει αρκετά πίσω και δεν αποκλείεται να επηρεάσει και την διαδικασία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τα οποία πιθανότατα θα αργήσουν.

Μάλιστα, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει τα κόμματα πως δεν μπορεί να τους δώσει στοιχεία για την συμμετοχή, διότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα και τα τάμπλετ!

Σχετικά καταγγελία για το φιάσκο έκανε και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σε ανάρτησή του στο twitter, ο οποίος έθεσε και το ζήτημα της καταμέτρησης των ψήφων:

Εκτός από τα προβλήματα στο σύστημα καταγραφής και στα τάμπλετ φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και στο πρωινό Exit Poll.

Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό όσων ψήφισαν, αρνούνται να συμμετέχουν! Το ποσοστό σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται στο 35 με 40 %! Γεγονός που κάνει το όποιο δείγμα, άκρως αναξιόπιστο…

πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις