Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Έρχεται το 3ο φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας

Share

Έρχεται το 3ο φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας.

Η πολυαναμενόμενη διοργάνωση που φέρνει κοντά εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και αναγνώστες έρχεται ξανά από τις 3 Μαΐου 2022 έως τις 15 Ιουνίου 2022.

Με περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων, μεγαλύτερες εκδηλώσεις και σε περισσότερα σημεία της πόλης, οι πρωταγωνιστές της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας συναντιούνται με το αθηναϊκό κοινό.

Το 3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο Monogram, υπό την αιγίδα των Δήμων Παπάγου-Χολαργού και Χαλανδρίου, της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Book Press.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή και με τη συνεργασία των εκδοτικών οίκων Άγρα, Bell, Διόπτρα, Δρόμων, Ίκαρος, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτη, Κέδρος, Κείμενα, Κλειδάριθμος, Κύφαντα, Λιβάνη, Μεταίχμιο, Μίνωας, Μολύβι, Όστρια, Πατάκη, Τόπος, Ψυχογιός και 24 γράμματα.

Η πανηγυρική έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαΐου με την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του πλέον αγαπημένου και αναγνωρισμένου Έλληνα συγγραφέα της αστυνομικής λογοτεχνίας, του Πέτρου Μάρκαρη, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει την Τετάρτη 15 Ιουνίου με την εκδήλωση της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), στην οποία θα παρουσιαστεί η πορεία και η εξέλιξη του ελληνικού αστυνομικού αφηγήματος μέσα από τρεις συγγραφικές γενιές.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιάζονται καθημερινά εκδηλώσεις για νέα βιβλία, συζητήσεις, παρουσιάσεις, αφιερώματα, σεμινάρια και παιδικές δράσεις, απόπειρες νεοεμφανιζόμενων συγγραφέων και τιμητικές εκδηλώσεις για το συνολικό έργο των αναγνωρισμένων πρωταγωνιστών του χώρου.

Ιδιαίτερη αναφορά να κάνουμε στο μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Stephen King, το οποίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 11 Μαΐου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, την bookpress.gr και την Tulip Entertainment, στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, μετά το οποίο θα ακολουθήσει η avant-premiere της ταινίας «Πύρινη Οργή» (Firestarter), βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.

Φυσικά, από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, δεν θα μπορούσε να λείπει και η τιμητική εκδήλωση για τον Andrea Camilleri, η οποία θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκης, στο Omikron2, με τη συμμετοχή και υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου. Την ευθύνη της διοργάνωσης του φεστιβάλ έχει η Ιωάννα Πετρίδου.

 

monogram

 

Η δημοσιογραφική επιμέλεια είναι της Έλενας Σπανδωνή και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Γρηγόρη Αζαριάδη. Η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων γίνεται από τον Σάκη Σαρακίνη. Γραμματειακή υποστήριξη: Κωνσταντίνος Θεοχάρης και Θράια Αλμπόζο.

Πληροφορίες: 210 6523515 και 695 8465415. Χορηγοί επικοινωνίας: Athens Voice 102,5, Galaxy FM, Ελεύθερος Τύπος, Book Press.

Πληροφορίες, λεπτομέρειες και υλικό από τις εκδηλώσεις του 3 ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας θα δημοσιεύονται καθημερινά στο site της διοργάνωσης www.monofest.gr, στο fb: Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας και στο Instagram: crime_festival.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις