Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ

Την σφοδρή λεκτική επίθεση της Κίνας “κέρδισαν” σήμερα οι Η.Π.Α. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin προχώρησε σήμερα σε πρωτοφανούς σκληρότητας δηλώσεις κατά της πολιτικής των Η.Π.Α.

Αυτό το γεγονός ούτε τυχαίο ήταν ούτε …σύμπτωση. Η Κίνας στις επίσημες ανακοινώσεις της είναι πάντα προσεκτική και ιδίως απέναντι στην Αμερική χρησιμοποιεί πάντοτε πολύ χαμηλούς τόνους. Τι συμβαίνει;

Όπως όλα δείχνουν το Ουκρανικό έχει βάλει σε άλλη …”πίστα” την αντιπαράθεση Αμερικής /Κίνας. Διαβάστε τι είπε ο Κινέζος αξιωματούχος και θα καταλάβετε πόσο έχουν οξυνθεί τα πνεύματα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Ελπίζουμε η Ευρώπη να σταματήσει να κρατάει το κεράκι στον διάβολο», είπε μεταξύ άλλων ο Κινέζος αξιωματούχος, κατηγορώντας την Αμερική για μία σειρά εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, για δολοφονία 300,000 αμάχων, για τον ξεριζωμό 26 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Είπε ότι «οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα της ανθρωπότητας, ότι οι δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες είναι απλώς ένα πρόσχημα για να επιτίθενται και να καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες, ότι θα έπρεπε να έχουν ήδη οδηγηθεί στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Με το ζήτημα της Ταϊβάν ανοικτό και την Κίνα ανά πάσα στιγμή έτοιμη να εισβάλει στο νησί που έχει αποσχιστεί από την …”Μητέρα Πατρίδα”, το να ανεβαίνουν έτσι απότομα οι τόνοι στην παγκόσμια διπλωματία είναι σαφέστατη ένδειξη ότι έρχεται άλλη μια θερμή αντιπαράθεση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *