Σα. Σεπ 24th, 2022
Ξεκινά η αποκατάσταση του κτηρίου των Δικαστηρίων στον Πύργο

Επιτέλους! Το κτήριο των Δικαστηρίων Πύργου θα λάβει την φροντίδα που του αρμόζει. Αυτήν την ευχάριστη είδηση κοινοποίησε πριν λίγο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Για το κτήριο των Δικαστηρίων στον Πύργο μπορείτε να διαβάσετε το καταπληκτικό κείμενο που έχουμε αναδημοσιεύσει «Πυργιώτικος Κυβισμός» του γνωστού πυργιώτη δικηγόρου Γιώργου Τσουκαλά.

Διαβάστε τι έγραψε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλείας στην προσωπική του σελίδα

«Μετά από προσπάθειες χρόνων υπογράφηκε επιτέλους η σύμβαση εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου και έτσι ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας πλησιάζει πλέον στην υλοποίησή του. Χρειάστηκε να καταβληθούν πολλές προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν δεκάδες γραφειοκρατικά και τεχνικά εμπόδια ώστε να φτάσουμε σήμερα στο σημείο αυτό. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας είχε τα τελευταία χρόνια αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία και με επιμονή, σχέδιο και οργάνωση κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, παρότι το ζήτημα δεν υπάγεται στη δική του αρμοδιότητα, αφού το κτίριο ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (ΤΑΧΔΙΚ) και συνεπώς στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Στην προσπάθειά μας αυτή ήταν αρκετοί εκείνοι που μας βοήθησαν με ποικίλους τρόπους (μηχανικοί, αρχιτέκτονες, υπάλληλοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες κα), στους οποίους το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναφερθούμε εκτενώς προκειμένου να τους αποδώσουμε τις ευχαριστίες που δικαιούνται. 

Υπήρξαν όμως και εκείνοι που -για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν- λειτούργησαν κατά τρόπο αρνητικό ως προς την ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας, ενώ κάποιοι άλλοι έφτασαν στο σημείο να αρνηθούν ακόμη και την ύπαρξη του έργου παρότι αυτό είχε ήδη προκηρυχθεί και δημοπρατηθεί. 

Αγνοήσαμε τέτοιες φωνές και συνεχίσαμε συστηματικά τον αγώνα μας και πλέον εκείνο που έχει σημασία είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι σχετικές εργασίες ξεκινούν και με την ολοκλήρωσή τους η πόλη μας θα έχει το Δικαστικό Μέγαρο που της αξίζει και η Δικαιοσύνη ένα κτίριο για την απονομή της που θα αρμόζει στο κύρος της».

Εμείς στο papafotis.gr περιμένουμε τις νεότερες ανακοινώσεις  του Δ.Σ. Ηλείας για εκείνους που δεν ήταν αρωγοί στην όλη προσπάθεια αλλά αντίθετα έπαιξαν αρνητικό ρόλο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.